• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2023

22:37

RAZBIJENA SRPSKO-HRVATSKA KRIMINALNA GRUPA! Pelješili širom Evrope, uhapšeno 25 osoba

Vesti

RAZBIJENA SRPSKO-HRVATSKA KRIMINALNA GRUPA! Pelješili širom Evrope, uhapšeno 25 osoba

Podeli vest

Srpsko-hrvatska kriminalna grupa, osumnjičena za stotine provala širom Evrope, razbijena je prošlog novembra tokom operacije koju je vodio francusko-španski istražni tim, pri čemu je uhapšeno 25 osoba, saopšteno je danas iz francuske žandarmerije.

Operacija je dovela do istovremenog hapšenja u novembru u Francuskoj, Španiji, Holandiji, Hrvatskoj i Italiji 17 osoba u francuskom dosijeu i osam u španskom.

Od 25 umešanih osoba, 23 su optužene od strane francuskih ili španskih vlasti i zatvorene. Dvojica su stavljena u kućni pritvor u Italiji i Holandiji, dok se ne predaju francuskim vlastima. Osumnjičeni su stari između 20 i 40 godina, a reč je uglavnom o ženama, prenose belgijski i francuski mediji.

Prilikom pretresa oduzeto je 550.000 evra lažnih novčanica, vozila, oružja, nakita i luksuznih predmeta. Kriminalci su koristili vozila u zemlji u kojoj su operisali, s tim što su uzimali automobile od svoje dijaspore.

Tako da su, na primer, u Francuskoj na primer vozila imala francuske registarske tablice. Radili su danju, u ruralnim oblastima, sa ženama u timovima, a noću u bogatim četvrtima gradova sa iskusnim muškim timovima. Njihov cilj je bio da ukradu nakit i gotovinu.

Prihod od krađa pran je u raznim evropskim zemljama sticanjem luksuzne robe i nekretnina, a dijamanti su bili preprodavani mrežama i među poznanicima. Grupa je između jula 2021 godine i oktobra 2022 godine radila u Evropi, počinivši stotine provala u Francuskoj, Španiji, Švajcarskoj, Portugalu, Italiji, Holandiji, Nemačkoj, Belgiji i Austriji uz štetu od „nekoliko miliona“ evra, navodi žandarmerija.

U početku, "u leto 2021 godine", francuski istražitelji su radili na dvadesetak provala i nekoliko pojedinaca, a zatim su prešli na praćenje i brojne razmene sa Španijom i posebno Hrvatskom, što je dovelo do identifikacije srpsko-hrvatske grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ha ha ha

pre 1 godinu

Hteli ste u stvari napisati 'srpsko-hrvatska ciganjija'.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija