• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.02.2023

12:27

OVO JE SRBIN OSUMNIČEN ZA SERIJU UBISTVA U NEMAČKOJ! Pljačkao i ubijao nemoćne, pa se u rodnom kraju razbacivao s novcem

printscreen

Vesti

OVO JE SRBIN OSUMNIČEN ZA SERIJU UBISTVA U NEMAČKOJ! Pljačkao i ubijao nemoćne, pa se u rodnom kraju razbacivao s novcem

Podeli vest

D.J. (31) iz Srbije uhapšen je 1. februara u predgrađu Švebiš Hola zbog sumnje da je ubio penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), a takođe, proverava se i njegova umešanost u ubistvima još dve penzionerke iz istog kraja.

Srbin je uhapšen je u Nemačkoj zbog sumnje da je ubio najmanje tri penzionerke. Kako smo ranije izveštavali, a po onome što su lokalni mediji u Nemačkoj izveštavali sumnja se da je on napadao penzionerke isključivo sredom.

Sumnja se da je prilikom stupanja u kontak sa staricama imao određeni scenarijo. Prilazio je samo starijim ženama, a ubijao ih je nakon pljačke i isključivo sredom -navode nemački mediji.

Foto: printscreen

 

On je uhapšen nakon što je  prošle nedelje pronađeno telo 89-godišnje žene, u njenom stanu u selu Mihelbah. 

Nakon hapšenja pojavila se i sumnja da je osumnjičeni, pored toga što je ubio ovu staricu odgovoran i za ubistvo koje se dogodilo u decembru ali i ona koja su se dogodila i dve godine ranije u oblasti Švebiš hola - navode nemački portali. 

Foto: Printscreen

Foto robot koji je policija uradila

Naime, policija sumnja da je uhpšeni Srbin odgovoran i za smrt smrt 77-godišnje žene u decembru prošle godine.

Njeno telo je pronađeno u njenom stanu, a policija pretpostavlja da je uhapšeni muškarac odgovoran i za njenu smrt. Takođe ostao je i nerešen slučaj ubistva 94-godišnje starice, čije je telo pronađeno u oktobru 2020. godine, u neposrednoj blizini stana 77-godišnje žene. Čak i u tom slučaju, navodi Štutgarter cajtung , policija pretpostavlja da je ubistvo i počinilac bi mogao biti isti. U septembru 2021. tužilac je prvobitno zatvorio istražni dosije jer nije bilo dokaza, ali postoji mogućnost da dokazi sada budu pronađeni - navode lokalni mediji.

Inspektori su uočili sličnosti vezanao za tri slučaja. 

- Sve tri žrtve su bile satrije žene i muškarci, iz istog su kraja i svi su ubijeni sredom. Inspektori veruju i da je on odgovoran i za nedavni pokušaj oružane pljačke protiv 83-godišnjeg muškarca - objasnile su kolege nemačkih medija.  

D. J. je ako je sudeći po društvenim mrežama, skoro svakodnevno objavljivao šta radi i kako se provodi, pa je tako često bio na proslavama gde pevaju poznati, sa kojima se fotografisao.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je ranije za medije otkrio njegov poznanik, D. J. je živeo na "viskoj nozi" i često se hvalio luksuzom u kome je živeo.

- Razbacuje se parama! Renovira dve kuće koje su mu kao vile i to po nekoliko puta. Kuće su mu opremljene po poslednjoj modi, a nameštaj je dovozio čak iz inostranstva. Svaki put bi iz Nemačke dolazio sa besnim novim kolima, koje radeći posao za koji se predstavljao nije bilo moguće - rekao je poznanik uhapšenog i dodao da je on imao paravan za život u Srbiji.

- D. J. voli život na viskoj nozi i uvek je markirano obučen. Na svoja veselja uvek zove poznate pevače sa estrade da mu zabavljaju goste i hvali se time.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija