• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

17.02.2023

18:34

SUDILI SU ANDRIJI DRAŠKOVIĆU, JOTKI, U PROCESU ZA UBISTVO BRISA TATONA... Darko Šarić tražio je njihovo izuzeće, a Viši sud je doneo odluku...

printscreen

Vesti

SUDILI SU ANDRIJI DRAŠKOVIĆU, JOTKI, U PROCESU ZA UBISTVO BRISA TATONA... Darko Šarić tražio je njihovo izuzeće, a Viši sud je doneo odluku...

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odbio je zahrev Darka Šarića (52), optuženog da je sa saradnicama planirao ubistvo svog bivšeg prijatelja, a sada svedoka-saradnika Nebojše Joksovića Jokse (52) za izuzeće tročlanog veća, saznaje Informer.rs.

Sud je, takođe, odbio i zahtev njegovog brata Duška Šarića (45) i još 13 optuženih.

Šarić i njegova odbrana su tražili izuzeće sudije Dejana Terzića, Mirjane Ilić i Zorane Trajković.

Predsednik veća, sudija Dejan Terzić, upućen je 2014. godine iz Apelacionog suda Novom Sadu u beogradski Specijalni sud. Uglavnom je sudio u postupcima za razne zločine. Sudio je bratu pokojnog generala policije Radovana Stojičića Badže, Siniši Stojičiću, koji je bio optužen da je organizovao šverc gotovo tri hiljade kartona cigareta u toku 1997. godine. 

Foto: ATA Images

Ostaje u pritvoru

Trenutno je predsedavajući sudija u procesu Zoranu Jotiću zvanom Jotka, poznatom kruševačkom kriminalcu, optuženom da je sa saradnicima organizovao kriminalnu grupu koja je 2018. ubila kruševačkog kriminalca Dejana Stankovića Ždrokinca.

Član veća je sudija Mirjana Ilić čiju je karijeru obeležilo suđenje za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona (28) u kome je navijače Partizana osudila na ukupno 240 godina zatvora.

Treći član veća, sudija Zorana Trajković je sudila Andriji Draškoviću (58), kojeg je osudila na 10 godina zatvora zbog ubistva Surčinca Zorana Plećića Pleće (38).

Foto: printscreen

Advokat Dejan Lazarević se od danas brani sa slobode

Sud je danas odbio predlog odbrane da se Darko Šarić pusti iz pritovra i brani sa slobode, dok je njegovom advokatu Dejanu Lazareviću (58) ukinut pritvor i određena mu je blaža mera kućnog pritvora uz obavezu nošenja nanogice. Lazarević je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem 14. aprila 2022. godine, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe optužene za niz krivičnih dela.

Kako saznaje Informer.rs, Lazarević boluje od visokog pritiska i tokom 10  meseci pritvora je znantno smršao.

Sud je odbio žalbe odbrane zbog produženja pritvora u odnosu Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića. Pripremno ročište u postupku protiv Šarića i Lazarevića zakazano je za ponedeljak 20. februara u Specijalnom sudu u 14. 30.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17