• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

23.02.2023

19:00

VELIKA AKCIJA POLICIJE NADOMAK SUBOTICE! Rasturen kamp iregularnih migranata, meštani u strahu: ONI SE OPET VRAĆAJU

MUP Srbije

Vesti

VELIKA AKCIJA POLICIJE NADOMAK SUBOTICE! Rasturen kamp iregularnih migranata, meštani u strahu: ONI SE OPET VRAĆAJU

Podeli vest

Na četiri lokacije u Subotici uhapšeno 96 iregularnih migranata. Petoro izdvojeno, zbog bezbednosti, dok je 91 migrant smešten u prihvatne centre.

Na području Tresetišta, kod Palića u Subotici, uz šumski pojas sa Mađarskom, na 4 lokacije uhapšeno je 96 iregularnih migranata, od kojih je 91 prevezen u prihvatne centre, a protiv petorice preduzete bezbednosne mere!

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i lokalnom samoupravom u Subotici, danas je, na četiri lokacije pronašla 96 iregularnih migranata, od kojih je pet bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Policija ih je pronašla u improvizovanim kampovima, na području šumskog pojasa uz granicu sa Mađarskom, a 91 migrant je autobusima prevezen u prihvatne centre, gde će im biti obezbeđen adekvatan smeštaj.

Iz Policijske uprave u Subotici navode, da su akcije sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, saopšteno je iz Policijske uprave u Subotici.

Foto: MUP Srbije

 
Meštani u strahu: Oni se stalno vraćaju

Policija je sa ovog područja praktično preselila još jedan ilegalni kamp migranata, koji su se stalno vraćali da borave u subotičkoj šumi Tresetište, blizu granice sa Mađarskeom.Meštani tog naselja kažu da policija kontroliše često to naselje kod Makove sedmice i uklanja šatore u kojima su migranti boravili, a njih smešta u prihvatne centre.

- Međutim, oni se stalno vraćaju baš na ovu lokaciju, jer tu imaju u šumi utočište, ali dosta ih se kreće i po pograničnom pojasu, tražeći načina da pređu ilegalno u Mađarsku, kažu meštani Makove sedmice.

Takođe tvrde i da su svedoci da policija gotovo svakodnevno u čitavom SBO kontroliše prostor gde se kreću migranti, i organizuje akcije njihovog premeštanja u prihvatne centre, pa se građani ipak osećaju bezbedno na lokacijama gde migranti vrlo često borave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija