• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

09.03.2023

07:30

CISTERNA JE PREGAZILA DEVOJČICU, OVO SU DETALJI UŽASA! Kamion prešao preko male Valentine, roditelji i rođaci SKAKALI NA KABINU (FOTO)

Foto Marko Đoković

Vesti

CISTERNA JE PREGAZILA DEVOJČICU, OVO SU DETALJI UŽASA! Kamion prešao preko male Valentine, roditelji i rođaci SKAKALI NA KABINU (FOTO)

Podeli vest

Mala Valentina Kurteši, stara 17 meseci, nastradala je kada je kamion "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" prešao preko nje . Vozač cisterne Milan K. (44) uhapšen

Mala Valentina Kurteši, stara samo 17 meseci, nastradala je juče kada ju je pregazio kamion-cisterna preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" u nehigijenskom naselju na Karaburmi u Beogradu. Vozač kamiona Milan K. (44) uhapšen je ubrzo posle nesreće i odgovaraće za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Igrala se na ulici

U policiji kažu da se tragedija dogodila oko 11 časova u Ulici Vuka Vrčevića, nedaleko od Pančevačkog mosta, dok se nesrećna devojčica igrala sa drugom decom.

Foto: Marko Đoković

 

- Vozač cisterne je krenuo u obližnje preduzeće, gde se parkiraju cisterne za prevoz otpadnih voda iz kanalizacije. Manevrisao je u uskoj ulici, pa kada je krenuo u rikverc i smotao volan ulevo, prednjim desnim točkom je pregazio devojčicu - objasnili su nam u policiji.

Ekipa Hitne pomoći brzo je došla na mesto nesreće, ali mogli su samo da konstatuju smrt male Valentine. Milan je kazao policajcima da je išao polako u rikverc i da nije video dete sa desne strane kamiona. On je ipak uhapšen, a ako bude osuđen, preti mu do 12 godina zatvora. Valentina je, inače, nastradala naočigled roditelja i rođaka. Serđo i Danijela Kurteši, roditelji stradale Valentine, bili su u šoku zbog tragedije, a lekari Hitne pomoći dali su im injekcije za smirenje.

- Valentina je bila sa bratom na ulici, ne znam kako je vozač kamiona nije video. Vikali smo mu da stane, ali nije čuo... - kazala je tiho Danijela, dok je Serđo nem od bola sedeo ispred kuće, pognute glave, i tiho jecao.

Foto: Marko Đoković

 
Umalo se onesvestio

Stric stradale devojčice Šeća Ćerimi ispričao nam je da je bio udaljen samo desetak metara od mesta gde mu je poginula nećaka.

- Bilo je lepo vreme i mnogo dece se igralo na ulici. U jednom trenutku naišao je kamion, video sam da vozač jednom rukom drži telefon, a drugom volan. Mala Valentina je bila blizu kamiona, a on je išao prema njoj. Viknuo sam vozaču da stane, ali on me nije ni čuo ni video jer je gledao u telefon.

Tuga

Vikao sam da stane, ali vozač me nije ni čuo ni video jer je gledao u mobilni. Udario je malu prednjim desnim točkom
Šeća Ćerimi, stric nastradale

Dok se okretao, udario je malu prednjim desnim točkom i pregazio je - priča Ćerimi, i dodaje:

- Vozač je posle nesreće hteo da produži kamionom, da pobegne, ali skočili smo na kabinu i zaustavili ga. Gledao nas je belo. Rekao sam mu da je pregazio dete, a on viče: "Nisam!"

Kazao sam mu da izađe iz kamiona i da se sam uveri. Izašao je, a kad je video šta je uradio, nije mu bilo svejedno. Uhvatio se za glavu, umalo je pao u nesvest... 

Foto: Marko Đoković

 

Telo devojčice poslato na obdukciju

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je da se vozaču odredi zadržavanje do 48 sati.

- Telo devojčice je poslato na obdukciju. Utvrđeno je da vozač nije imao alkohol, niti druge opijate u krvi, ali je ipak naložena dodatna analiza krvi i urina. Takođe, biće urađen vanredni tehnički pregled vozila. Policiji je dat nalog da proveri i da li u blizini mesta nesreće postoje nadzorne kamere koje su eventualno zabeležile ovu tragediju - rečeno je u tužilaštvu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bole

pre 1 godinu

Lako je proveriti da li je razgovarao mobilnim kad se nesreća dogodila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija