• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

11.03.2023

15:50

DVA DEČAKA TERALA DRUGA DA SKINE PANTALONE, LJUBILI GA PO GRUDIMA DOK SE ON... Jezivo vršnjačko nasilje otkriveno u užičkoj školi!

Vesti

DVA DEČAKA TERALA DRUGA DA SKINE PANTALONE, LJUBILI GA PO GRUDIMA DOK SE ON... Jezivo vršnjačko nasilje otkriveno u užičkoj školi!

Podeli vest

U OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu dva dečaka su izvršili vršnjačko nasilje nad svojim školskim drugom.

Ovo nasilje se desilo u drugoj polovini februaru, a prema rečima direktorke škole Mirjane Maksimović pokrenuti su svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku.

Nezvanično saznajemo da su dva dečaka 8. razreda u svlačionici škole između časova, na petominutnom odmoru, terali svog školskog druga da skine pantalone i ljubili po grudima, dok se on opirao. Da situacija bude još gora, tu su bila još dva dečaka, a ispred svlačionice više njih, a da niko nije reagovao.

- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice.

Pokrenuti vaspitno disciplinski postupci

Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode – navela je direktorka Maksimović.

Ona kaže da je škola u “dosadašnjem delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

Ovaj događaj se već pročuo u gradu, pa je i na to reagovala direktorka.

- S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, "guranju pod tepih", nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece – dodala je direktorka Maksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sly

pre 1 godinu

jbt, u muškim svlačionicama smrdi pa ubija od znoja i smrdljivih nogu, ne može se uđe kolko je odvratno, a ova dva mentola mu još ljubila grudi? Gospode Bože...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija