• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

11.03.2023

17:55

PRITVOR ZA POLITIČARA SILOVATELJA! Egić satima iznosio odbranu, na 8. mart napao i zlostavljao devojku,  SADA TVRDI SVE JE LAŽ!

UDS

Vesti

PRITVOR ZA POLITIČARA SILOVATELJA! Egić satima iznosio odbranu, na 8. mart napao i zlostavljao devojku, SADA TVRDI SVE JE LAŽ!

Podeli vest

Srđan Egić (42) osumnjičen da je 8. marta u Novom Sadu silovao dvadesetjednogodišnju devojku iz jednog vojvođanskog mesta saslušan je danas u novosadskom Višem javnom tužilaštvu

Tom prilikom on je izneo svoju odbranu a na predlog tog pravosudnog organa Viši sud u Novom Sadu odredio mu je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Advokat osumnjičenog Egića Goran Karadarević potvrdio je ovu informaciju za "Blic" i izjavio da je njegov klijent u tužilaštvu iznosio odbranu nekoliko sati te da odbrana zastupa stav da je u pitanju lažna prijava.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da su doneli Naredbu o sprovođenju istrage protiv pomenutog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 178 stav 1, kaznom zatvora u trajanju od pet do dvanaest godina.

- U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni je uhapšen, pa mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti. U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenom licu rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka - kažu u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu poručuje da će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Foto: Pixabay

 
Upoznali se preko Fejsa, ponudio pomoć

Kako smo već izveštavali, devojka koju je Egić navodno silovao ispričala je u policiji da se sa njim upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Devojka koja je optužila Egića za silovanje radi kao manekenka i foto-model za jednu srpsku modeling agenciju ali nije dovoljno zarađivala od tog posla te je htela da nađe redovan izvor prihoda i stan kako bi se preselila u Novi Sad.

Egić joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao jer kao bivši političar i biznismen ima dosta veza u Novom Sadu a, između ostalog, radi i za jednu agenciju koja pruža konsultantske usluge, odnosno organizuje "kurseve za poslovno obrazovanje i razvoj" što bi trebalo klijentima da olakša muke prilikom pronalaska posla.

On je navodno pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo devojku u svoj stan i navodno zahtevao od nje da imaju seksualni odnos što je ona odbila. On ju je navodno potom upotrebom sile na to primorao, a devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila nadležno javno tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je optužila Egića za silovanje koji je potom uhapšen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17