• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragana Kocić

14.03.2023

15:00

GORAN DŽONIĆ NEGIRAO UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ: Celu noć bio sam u garaži, do jutra popravljao mašine!

Tanjug

Vesti

GORAN DŽONIĆ NEGIRAO UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ: Celu noć bio sam u garaži, do jutra popravljao mašine!

Podeli vest

Goran Džonić, vatrogascac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optužen za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26) negirao je krivicu današnjem glavnom pretresu održanom u Višem sudu u Nišu.

Džonić je, pred prepunom velikom sudnicom Višeg suda, rekao da nije kriv za smrt rođaka i pri tom negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu tokom prošle i pretprošle godine.

U iskazima datim neposredno nakon hapšenja, oktobra i novembra 2021. godine, kao i u iskazu datom jula 2022. godine, Džonić je kao ubice Đokića naveo braću Aleksandra i Kostadina Milošovića iz Moravca, poznate po nadimku Jojke, a na današnjem glavnom pretresu rekao da se „iskaza ne seća, da Jojke ne poznaje i da ih nikada u životu nije video“.

Okrivljeni je u iskazima datim tužilaštvu naveo da su braća Jojke otela Gorana, Gordanu i Lidiju i ubile ih na obali Morave kako bi došle do para sakrivenih u u kolima koje su vozili, a da su njega prisilili da im signalizira dolazak Đokića u Moravac kod Goranove majke i da ih zaustavi na putu.

Foto: Tanjug

 

Danas je istakao da je kobne večeri bio u svojoj garaži i da je tek pred zoru legao da spava.

„Tog popodneva sam bio na pecanju na Južnoj Moravi sa prijateljem, a kada smo se vratili otišao sam u garažu na placu da popravljam mašine i tu sam proveo celo veče, što mi se inače često dešava, o čemu može da posvedoči moja snaja. Ne znam u koliko sati sam izašao iz garaže, ali znam da sam na ulici, kada sam krenuo kući na spavanje, video kombi koji je dragstoru isporučivao hleb“, rekao je Džonić.

Okrivljeni je rekao da se ne seća svojih iskaza zato što su ga policajci nakon hapšenja tri dana tukli u glavu, a i već od ranije je imao zdravstvene tegobe zbog kojih je pre vremena penzionisan. Džonić nije mogao da objasni svoje DNK tragove na novcu koji je pronađen u njegovoj kući i na placu, kao ni to odakle njegov DNK na pištolju bereta kojim su Đokići ubijeni, kao ni DNK trag Lidije Đokić na šaržeru. Rekao je da smatra da mu je sve to neko podmetnuo.

Na pitanje sudije Mirka Draškovića zbog čega bi mu neko podmetnuo teško ubistvo, Džonić je rekao da se i sam to pita godinu i po dana.

„Ne znam ni ko, ni zašto. Sebe preispitujem i znam da sam uvek činio dobro. Nema kome nisam pomogao. Razmišljam da nije zbog toga što sam pet godina bio u komisiji za polaganje vozačkog ispita pa sam nekog oborio. Ne znam. Nikada nisam bio u sukobu sa Đokićima, jesam uzimao novac od njih ukoliko mi nešto zatreba, ali Goran mi je bio kao „desna ruka““, rekao je Džonić.

Potresno svedočenje majke ubijenog Đokića

Pred Višim sudom su se danas pojavili kao svedoci majka ubijenog Gorana Đokića, otac, brat i rođak ubijene Gordane Đokić.

Majka ubijenog Gorana, Stojanka Đokić posvedočila je da se ponašanje Gorana Džonića prema njihovoj porodici bitno promenilo mesec dana pre ubistva.

Foto: Tanjug

 

- Ranije je stalno svraćao, nekada je i ručao sa nama, sa Goranom su bili baš bliski. Međutim, odjednom je prestao da svraća i da se javlja. Baš sam o tome pričala sa snajom toga dana kada se ubistvo dogodilo. Niko nije znao razlog za to, nisu se posvađali, a prestao je da dolazi“, rekla je Đokić.

Ona je takođe posvedočila da je njen sin pozajmljivao novac okrivljenom i dodala da zna da Džonić nije vratio njenom sinu 10.000 evra pozajmljenih za završetak kuće sina Stefana, kao ni 1.000 evra koje je pozajmio za Božić.

Otac, brat i rođak ubijene Gordane Đokić posvedočili su da su za ubistvo saznali samo iz izveštaja policije, a Novica Antonović, brat ubijene je rekao da je Džonića poslednji put video na ulici, na žutom skuteru.

Okrivljeni Džonić po treći  put promenio iskaz

Advokat oštećenih Zoran Vitković rekao je po završetku današnjeg ročišta da okrivljeni već treći put menja svoj iskaz, tražeći pogodan način da isključi krivičnu odgovornost.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva, pročitanoj na današnjem glavnom pretresu, podseća se da su  Goran Đokić,vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali  26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov "folksvagen pasat", koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Foto: printscreen

 

Optužnica tereti Džonića da je Đokiće zaustavio na putu, iskoristivši to što su rođaci, a kada je ušao na zadnje sedište automobila u njih je uperio pištolj i naterao ih da odu do obale Južne Morave i napuštene separacije. U optužnici se navodi da je okrivljeni ubio Gorana  hicem u glavu dok se nalazio za volanom automobila, a Gordanu i Lidiju sa po dva hica dok su bile izvan automobila.

Više javno tužilaštvo tereti Džonića za teško ubistvo, ali i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen novac za koji se veruju da su ukradeni iz automobila Gorana Đokića.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija