• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2023

07:30

SRBIN GAJIO TRAVU U VILI KOD MADRIDA! Španska policija razbila opasnu narko-bandu, NARKOTIKE VALJALI BEZ POSREDNIKA!

informer.rs

Vesti

SRBIN GAJIO TRAVU U VILI KOD MADRIDA! Španska policija razbila opasnu narko-bandu, NARKOTIKE VALJALI BEZ POSREDNIKA!

Podeli vest

Meštani San Martina de la Vege u okolini Madrida prijavili policiji da se iz jedne vile iz njihovog komšiluka oseća miris marihuane i da im često nestaje struja. U vili zatečena laboratorija "trave", uhapšeni Srbin i šest Španaca

Španska policija uhapsila je sedmočlanu narko-bandu u kojoj je bio i jedan Srbin zbog sumnje da su u mestu San Martin de la Vega kod Madrida uzgajali marihuanu! Ova banda otkrivena je kada su stanovnici ovog mesta prijavili policiji da se iz jedne vile u njihovom komšiluku oseća jak miris marihuane i da im često nestaje struja!

Ustrojena hijerarhija

Kako je preneo španski list "Pais", u policijskoj akciji pod nazivom "Go Green" zaplenjene su 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice kanabisa i veća količina osušene marihuane, spremne za dalju prodaju.

Foto: informer.rs

 

- Organizovana kriminalna grupa otkrivena je nakon što su krajem prošle godine stanovnici mesta San Martin de la Vega pozvali policiju i prijavili da se ulicama širi jak miris marihuane. Kada je patrola došla do vile iz koje se osećao miris "trave", u njoj je zatečena najsavremenija oprema za uzgoj marihuane. Tom prilikom uhapšeni su državljanin Srbije i još šest državljana Španije, među kojima je i jedna žena. Svi su starosti između 24 i 45 godina", objavio je "Pais".

Direktno

Prodavali su marihuanu i hašiš bez posrednika kupcima u nekoliko provincija oko Madrida i Toleda

Kako dodaje ovaj list, policijska istraga utvrdila je da je marihuanu gajila organizovana kriminalna grupa, koja se bavi proizvodnjom i prodajom velikih količina droge.

- Uglavnom su prodavali marihuanu i hašiš, i to sami, bez posrednika, kupcima u nekoliko provincija oko Madrida i Toleda. Postoji mogućnost da su snabdevali narko-tržište i u drugim gradovima Španije - preneo je ovaj list.

Španska policija i tužilaštvo utvrdili su i da je ova banda imala ustrojenu hijerarhiju, po kojoj je svaki član grupe imao tačno određenu ulogu u proizvodnji i prodaji marihuane.

Foto: informer.rs

 

- Laboratorija za uzgoj ove droge trošila je veliku količinu struje, koja je bila nelegalno priključena u vili. U tom delu grada bili su česti prekidi isporuke struje, jer je sistem prenosa električne energije bio preopterećen i pucao je. To je bio bezbednosni rizik i po pripadnike narko-bande i po njihove komšije - rekla je portparolka lokalnog tužilaštva.

Planirali proširenje

Ona dodaje da je policija tokom istrage pretresla još četiri kuće koje su koristili pripadnici narko-bande.

U dve kuće su pronađene prostorije prilagođene za postavljanje novih useva kanabisa, što znači da su osumnjičeni planirali da prošire proizvodnju marihuane.

Foto: informer.rs

 


Srbi i ranije hapšeni u Španiji zbog droge

Srpski državljani nisu prvi put uhapšeni u Španiji zbog uzgajanja marihuane. Policija ove zemlje je i 13. juna prošle godine razbila opasnu narko-bandu od koje je zaplenila marihuanu vrednu oko 600.000 evra, a tada je uhapšeno čak sedmoro Srba, uzrasta od 29 do 53 godine. Oni su otkriveni kada je u jednom od magacina koje su Srbi koristili izbio požar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Apsolutno beznačajna površina i beznačajan broj stabljika odnosu na broj stabljika i na površinu na kojoj je marihuanu gajio Predrag Kuluvija, prijatelj A. i A. Vućića.

Žigolo

pre 1 godinu

Jel to ta mladost i budućnost Srbije, koja je morala da ode u beli svet zato što u Srbiji ne valja? Nema dana da u hronikama ne čitamo da su uhapšeni srpski državljani zbog kriminala po celoj planeti ...

(VIDEO) UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI! Zaplenjena veća količina droge i novca
Hronika

(VIDEO) UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI! Zaplenjena veća količina droge i novca

Jedan Srbin (42) uhapšen je sa šest državljana Španije , među kojima je jedna žena, u policijskoj akciji "Go green" u Španiji, kada je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane! policija zaplenila 583 biljke marihuane, 4.132 reznice za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra!

21.03.2023

14:17

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17