• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

09.04.2023

19:11

TELA NEĆE ISPLIVATI NAJMANJE JOŠ MESEC DANA! Renato Grbić o nestalim mladićima na Dunavu: Teren je pun panjeva, a voda kao u frižideru!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

TELA NEĆE ISPLIVATI NAJMANJE JOŠ MESEC DANA! Renato Grbić o nestalim mladićima na Dunavu: Teren je pun panjeva, a voda kao u frižideru!

Podeli vest

Posle pronalaska tela na obali Dunava kod Pančeva, za koje se utvrđuje da li pripada Nenadu Trivkoviću, čuveni beogradski alas najavljuje da će potraga za drugom dvojicom prijatelja potrajati.

Posle pronalaska tela, danas je nađen i ranac za koji se sumnja da je pripadao nekom od nestalih.

- To su naši ljudi, potraga će trajati dok ih ne nađemo. Čekamo da se poklopi lepše vreme, toplija voda i reakcija organizma kako bi telo isplivalo što pre. Leti se to dešava za par dana, dok je zimi to malo teže - ispričao je za Blic Renato Grbić, koji je životni vek proveo na reci i spasio mnogo ljudi iz talasa povodom 22 dana od nestanka trojice najboljih prijatelja na Dunavu.

Grbić je od početka uključen u potragu za nestalim mladićima objašnjava da loše vreme trenutno onemogućava uspešnu potragu, te i da će tela mladića verovatno isplivati iz Dunava za najmanje mesec i po dana.

Foto: Zoran Sinko

Hladno vreme otežava potragu za dvojicom nestalih mladića

- Voda će se ohladiti u narednih par dana i to će onemogućiti da telo ispliva mesec i po dana, posle toga telo može isplivati zbog temperature vode. Ukoliko temperatura vode prepraste preko 10-15 stepeni, automatski organizam brže truli u toploj vodi i hemijska reakcija organizam i telo se naduje i ispliva kao balon - kaže Grbić.

Kako objašnjava heroj sa Dunava, potraga je bezuspešna sve dok se telo ne pojavi.

- Ukoliko alas, pecaroš ili prolaznik bude video telo i javi rečnoj policiji tek tada će se znati da su isplivali. Svaki dan su Rečna policija, Žandarmerija i volonteri na terenu. Bio je i brat jednog od utopljenika koji je sa nama komunicirao i svaki dan su na terenu i pretražuju ga - priča Renato.

Foto: facebook.com

Milan Nikolić još nije pronađen

Grbić ističe i da sada sve zavisi od temperature vode jer je "telo u ovakvom Dunavu kao u frižideru."

- Leti se to dešava za par dana, dok je zimi to malo teže. Sve zavisi od temperature. Sve dok je telo kao u frižideru sa temperaturom vode, ono je na dnu. Ako su se utopili ispod nas dva tri kilometra, sve zavisi.. Ima dosta panjeva i krševa u blizini Pančeva, Ritopeka i Grocke, tu je teren po dnu pun svega i tu je moguće da se telo zadrži - objašnjava heroj sa Dunava.

Dušan Marković, nestalog Miloša Markovića rekao je da je negde u isto vreme kada je juče isplivalo telo za koje se sumnja da je Nenad Trivković, isplivao i ranac njegovog brata Miloša.

Foto: facebook.com

Brat Miloša Markovića intezivno traga nestalima

- Obdukcija mora da pokaže o čemu se radi i da zvanične informacije. Juče u isto vreme pronađen je i ranac mog brata Miloša Markovića, uzvodno od te tačke na levoj obali Dunava - rekao je Dušan sa suzama u očima.

- Nadamo se najboljem. Košava je jako duvala, retko ko može tim čamcem da pređe s obzirom da je jako uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost - ispričao je u prvim danima potrage Grbić.

Podsetimo, 18. marta oko 22 sata uveče duvala je jaka košava. Četvorica najboljih prijatelja Miloš Marković (37), Nenad Trivković (38), Milan Nikolić (36) i Mane K. (37) popeli su se na čamac i zaplovili. Ubrzo potom, čamac se prevrnuo, a prijatelji su završili u vodi. Mane K. uzeo je dasku obloženu stiroporom i krenuo da pliva do obale. Trojica njegovih drugova ostali su pored prevrnutog čamca. To je bio poslednji put da ih je Mane video.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar Vidojević

pre 1 godinu

Najbolje ispare u carskoj vodici...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija