• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo onlajn

15.04.2023

22:18

ODREĐEN JEDNOMESEČNI PRITVOR UBICI MAJKE! Odsekao majci glavu, pa je ostavio na tavanu!

informer.rs

Vesti

ODREĐEN JEDNOMESEČNI PRITVOR UBICI MAJKE! Odsekao majci glavu, pa je ostavio na tavanu!

Podeli vest

Osnovni sud u Peći, Odeljenje za teška krivična dela, saopštio je da je odredilo pritvor od 30 dana U.H. osumnjičenom da je ubio majku, prenosi Reporteri.

- Okrivljenom je određen pritvor u trajanju od trideset dana, nakon što je sud utvrdio da je zahtev tužioca osnovan i opravdan, s obzirom da se protiv okrivljenog vodi istraga za teško krivično delo, za koje je zakonom predviđena kazna zatvora najmanje deset godina ili doživotni zatvor, kao i da okrivljeni ima boravišnu dozvolu u inostranstvu, zbog čega postoji visok rizik od bekstva ili da će na bilo koji način izbeći organe gonjenja i tako onemogućiti ili u velikoj meri otežati sprovođenje istrage - navodi se u saopštenju suda.

Protiv ove odluke, okrivljeni ima pravo žalbe Apelacionom sudu. Branilac osumnjičenog, Asden Mekaj, rekao je da se protivi ovoj odluci suda, tvrdeći da njegov branjenik treba da bude podvrgnut hitnom psihijatrijskom pregledu.

- Ono što se danas dogodilo je standardna procedura, tužilaštvo traži meru pritvora, a ja sam prigovorio da moj branjenik mora da ide na hitno psihijatrijsko ispitivanje - rekao je Mekaj za Insajder.

Advokat traži da ubicu pregleda psihijatar

Prethodno je portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Škodran Nikči rekao da se ovakav slučaj nikada ranije nije desio.

- Tužilaštvo sa policijom sprovodi intenzivnu istragu kako bi se u potpunosti rasvetlio ovaj teški zločin. Na mestu zločina, policija je reagovala veoma brzo i uspela da locira osumnjičenog, i da ga uhapsi. Detalje istrage ne možemo da iznosimo u javnost, preduzimaju se sve neophodne mere da se slučaj rasvetli - rekao je Nikči.

On je dodao da je telo ubijene žene poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini i čeka se izveštaj sudskog lekara.

- Ovakav slučaj do sada se nije desio. Veoma je osetljiv i moramo da poštedimo članove porodice, kako ih ne bismo više povredili - rekao je Nikči.

Žena, za čije se ubistvo sumnjiči sin, sahranjena je danas u Peći, u prisustvu velikog broja građana.

U medijima se prvo pojavila informacija o tome da je žena bila obezglavljena. Glava joj je navodno bila na tavanu, dok je telo bilo jednom od spratova u kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija