• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

22.04.2023

23:25

SESTRA UBICE ALEKSANDRA ŠARCA PALA S "KAVČANIMA"! Jedina je žena među 65 uhapšenih u velikoj akciji MUP!

Vesti

SESTRA UBICE ALEKSANDRA ŠARCA PALA S "KAVČANIMA"! Jedina je žena među 65 uhapšenih u velikoj akciji MUP!

Podeli vest

Aleksandra Č. (29) iz Kraljeva, jedina žena među 65 privedenih u nedavnoj akciji MUP, čiji se brat tereti za ubistvo Aleksandra Šarca, sumnjiči se za saradnju s crnogorskim klanom.

Kraljevčanin Lazar Ilić je u oktobru 2020. u Tržnom centru "Ušće" sa više hitaca maskiran kačketom i hirurškom maskom preko lica upucao Aleksandra Šarca, pripadnika Pink pantera i bliskog saradnika suparničke ekipe, škaljarskog klana.

- Ilić je prišao Šarcu s leđa i ispalio više hitaca u njega iz "berete" sa prigušivačem, a potom pobegao.

Napad na "Pink pantera" snimile su i nadzorne kamere, a llić je pobegao i pištolj bacio u žbunje u blizini TC "Ušće".

Foto: printscreen instagram

Aleksandar Šarac je ubijen u garaži Tržnog centra "Ušće"

Šarac je od posledica ranjavanja preminuo nakon devet dana u bolnici - podseća izvor iz istrage:

- Identifikovan je po specifičnom hodu, a od ranije je poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

U Ilićevom dosijeu nalaze se krade, teške krade, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila.

Dešifrovan Skaj

Aleksandra je, da podsetimo, uhapšena u utorak sa još nekoliko pripadnika kriminalne organizacije koju su, kako se sumnja, predvodili odbegli Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen kao voda ogranka "kavčana", takozvane vračarske grupe.

Ovoj kriminalnoj grupi, pored droge i oružja, na teret se stavlja i da su pokušali da otruju bivšeg saradnika Strahinju Savića (26) u pritvoru u Spužu, i to tako što bi ubrizgali cijanid u ručak koji mu je u zatvor redovno nosila sestra.

Foto: printscreen youtube/novosti

Uviđaj na mestu ubistva Aleksandra Šarca

- Istražitelji su u saradnji sa Evropolom uspeli da dešifruju Skaj aplika- ciju i tako otkriju da se u Spužu sprema brutalan zločin. Savić se našao na meti svog klana posle hapšenja zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana u januaru 2021. u Budvi. U grupi je označen kao "cinkaroš" jer je odmah inspektorima dao svoju šifru od Skaj telefona i tako razotkrio klan.

Zvicer je nakon toga, kako se sumnja, naručio njegovo ubistvo - kaže izvor beogradskog portala.

- Zvicer je, kako se sumnja, sa Vuševićem organizovao grupu koja je planirala ubistvo, ali je on propao. U ekipi koja je trebalo da realizuje ove planove bila je i, kako se sumnja, Lazareva rođena sestra Aleksandra. Zasad nije poznato kako i na koji način je Lazareva sestra učestvovala u ovoj kriminalnoj grupi, kao i koje je bilo njeno zaduženje.

Kraljevačka veza

Prijateljstvo i saradnja Kraljevčana Strahinje Savića i Lazara Ilića datira odavno. Označeni su kao pripadnici vračarske grupe, koja je u novembru prošle godine uhapšena.

- Ilić i Savić su zajedno uhapšeni u Budvi zbog pokušaja ubistva "škaljarca" i prijatelja Luke Bojovića, i to u vreme kada su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili kod Zvicera na babinama.

Savić je, nakon što je nadležnima dao kriptovani telefon, zbog kog je, kako se sumnja, pala vračarska grupa u novembru 2022, prvo je detaljno opisao zločin u kom je učestvovao, ali je to kasnije pred sudom negirao - kaže sagovornik. Crnogorski mediji tada su naveli i da je Savić detaljno ispričao u kakvom odnosu je bio s Ilićem.

-Lazar Ilić mi je dao kriptovani telefon i rekao mi da ću za njega "morati ne-što da odradim kada za to dođe vreme". Pristao sam na to jer sam mu dugovao 10.000 evra na kamatu. Ilić me je ubacio na Skaj grupu u kojoj su bili Nikola Vušović i Pirana - rekao je tada Savić, a prenose crnogorski mediji.
Pred sudom je izjavio da je prošao torturu u policiji i da je zbog toga lažno priznao i optužio i druge pripadnike grupe. "Kavčanima" ovo nije prvi put da nekog planiraju da ubiju po istom receptu kao i Savića, pa je tako Zvicer 2019. organizovao "vračarce" da otruju cijanidom šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića u Centralnom zatvoru u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija