• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: informer

11.05.2023

15:11

RASKRINKAN BALKANSKI KARTEL, UHAPŠEN PINK PANTER! Evo ko je završio iza rešetaka u velikoj akciji policije!

porintscreen

Vesti

RASKRINKAN BALKANSKI KARTEL, UHAPŠEN PINK PANTER! Evo ko je završio iza rešetaka u velikoj akciji policije!

Podeli vest

Policija je u više gradova u Srbiji uhapsila 13 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka Srbiji i EU. Jedan od njih je i Pink Panter Mladen Lazarević, koji se sumnjičio da je bio akter pljačke zlatare u Dubaiju.

Kako je navedeno u saopštenju Specijalnog tužilaštva u akciji kriminalističke policije i Službe za borbu protiv droge osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina.

- Uhapšeni su M. S., M. L., M. J., D. Đ., M. M., D. N., I. C, R. R., G. P.,M. R, V. S. M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ova organizovana kriminalna grupa koju čini 20 osoba sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

U toku predistražnog postupka, navode u Specijalnom tužilaštvu, prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država, pre svega, Francuske.

- Na teritoriji Srbije uhapšeno je 13 osoba, od sedam osumnjičenih koja nisu privedeni dvojica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Holandije i Perua, dok je jedan osumnjičeni se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u besktvu. Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra - kažu u Tužilaštvu. 


U toku su pretresi na više lokacija...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija