• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

17.05.2023

11:20

DECA SPREČILA TRAGEDIJU U UŽICU! Primetili su da gori potkrovlje, pa su alarmirali celu zgardu!

Z. G.

Vesti

DECA SPREČILA TRAGEDIJU U UŽICU! Primetili su da gori potkrovlje, pa su alarmirali celu zgardu!

Podeli vest

U požaru koji je noćas izbio u zgradi u Ratarskoj ulici u Užicu izgoreli su krov i potkrovlje, a srećom niko nije stradao i to zahvaljujući deci koja su primetila dim i odmah uzbunila celu zgradu! Uzrok požara se utvrđuje, a pretpostavlja se da su ga izazvale neispravne instalacije.

Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje vatrene stihije na okolne stanove. Na svu sreću niko nije povređen, dok je starica (86) koja živi sama evakuisana i smeštena na sigurno

Foto: Z. G.

Zgrada u Užicu u kojoj je izbio požar 

Pema rečima upravnika zgrade Dragića Neškovića deca su spasila zgradu, a možda čak i nečiji život.
- Mališani su se igrala napolju. Videla su dim kako kulja iz krova zgrade. Na vratu su zvonili meni i ostalim komšijama. Odmah smo pozvali vatrogasce. Znali smo da jedna komšinica, koja ima 86 godina, ne može sama da napusti stan, pa smo joj pomogli i premestili na prvi sprat. U požaru je izgoreo krov i potkrovlje koje su stanari koristili kao ostavu kaže Nešković i dodaje:

-  Sva sreća da se između dva dela potkovlja nalazi betonska kućica od lifta. Taj beton je sprečio dalje širenje vatre.

 

Nakon gašenja požara stanari zgarde su se udružili i započeli čišćenje višespratnice.

- Krenuli smo u sređivanje zgarde i pomažemo ugroženim stanarima koliko možemo – kaže Nešković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija