• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2023

12:39

DVOJE MLADIH STRADALO NA KONJARNIKU POSLE NOĆNOG PROVODA! Zakucao se u banderu sa 109 km/h i 1,63 promila alkohola u krvi!

printscreen

Vesti

DVOJE MLADIH STRADALO NA KONJARNIKU POSLE NOĆNOG PROVODA! Zakucao se u banderu sa 109 km/h i 1,63 promila alkohola u krvi!

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je na početku suđenja okrivljeni Pavle Stojiljković (30) priznao krivicu za saobraćajnu nesreću 2. okotobra 2021. godine u Ustaničkoj ulici, u kojoj su poginuli njegov rođak Marko Stojiljković (28) i Ksenija Jovanović (31).

On je detaljno izneo svoju odbranu i naveo da je veče pre nesreće prvo boravio u kafiću sa stradalima i još jednim drugom, nakon čega su otišli kod tog druga u stan i nastavili da piju viski:

- Oko šest ujutru odlučili smo da krenemo kući. Ne sećam se kako je došlo do toga da ja vozim 'folksvagen golf', s obzirom da su kola bila kod Marka. Vozio sam oko 100 kilometara na sat i udario sam u ivičnjak pa u banderu, posle čega se više ničega ne sećam. Marko je sedeo na suvozačevom mestu, a njegova kuma Kristina na zadnjem iza njega.

Odgovarajući na pitanja sudije, Stojiljković je rekao da je u trenutku nesreće imao dozvolu dve godine.

Nakon što je završio iznošenje odbrane, za reč se javio otac poginulog mladića koji je istakao da njegov sin nikad ne bi seo za volan pijan, kao i da smatra da je cilj optuženog bio da malo ošteti kola, jer je, kako je naveo, bio ljubomoran na Marka. Dodao je i da su se njih dvojica družili i da su bili rođaci.

Odbrana je tražila da se na sledeće ročište pozove saobraćajni veštak, kako bi se utvrdio stepen bezobzirnosti i samim tim krivice, a angažovali su i stručnog savetnika. Sud je usvojio taj predlog odbrane i zakazao sledeće suđenje za 4. septembar.

Tužilac je u svojim uvodnim rečima naveo da se predloženim dokazima utvrđuje da je optuženi kriv za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Naveo je da je Stojiljković na deonici gde je ograničenje 50 vozio 109 kilometara na čas, sa 1,63 promila alkohola u organizmu, zbog čega mu je uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno.

Tokom okretanja automobila, kako je Informer ranije objavio, devojka je sa zadnjeg sedišta letela 20-ak metara i pala na kolovoz, dok je telo suvozača nađeno pored vozila. Vozač je, čudom, prošao samo sa ogrebotinama.

Nastradali Marko bio je jedinac i živeo je sa ocem. Radio je u jednoj američkoj firmi kao dispečer koji prati kretanje kamiona. Prema rečima komšija sa Zvezdare, on je uvek bio pažljiv u vožnji, kulturan i vaspitan.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija