• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2023

19:29

Tužilaštvo traži produžetak pritvora! Ocu masovnog ubice se ovo stavlja na teret

Informer/društvene mreže

Vesti

Tužilaštvo traži produžetak pritvora! Ocu masovnog ubice se ovo stavlja na teret

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Smederevu predložilo je sudu da za još 30 dana produži pritvor R. B. (54), ocu U. B, koji se sumnjiči da je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio devet i ranio 11 ljudi, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo je predložilo da se R. B, koji je na saslušanju negirao krivicu, produži pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

R.B. je se sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U. B. je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba i pokušao da ubije još  njih 12, od kojih je jedan mladić nedavno preminuo. 

Kako se sumnja, dok je bežao od policije prvo je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi preteći mu bombom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NE ZANIMAJU ME PORODICE POBIJENIH I NJIHOVA BOL, IZAĆI ĆU ZA 20 GODINA: Masovni ubica Uroš Blažić se ne kaje
Hronika

NE ZANIMAJU ME PORODICE POBIJENIH I NJIHOVA BOL, IZAĆI ĆU ZA 20 GODINA: Masovni ubica Uroš Blažić se ne kaje

Masovni ubica iz sela Dubona kod Mladenovca Uroš Blažić (21) ni tačno mesec dana posle zločina nije izrazio kajanje zbog zverstva koje je počinio 4. maja, nešto pre ponoći, ubivši osmoro mladih i ranivši 14 u svom rodnom selu i obližnjem Malom Orašju. Naprotiv, on je u pritvoru izjavio da ga ne zanima žal porodica i neprolazna tuga koju im je naneo ispalivši hice iz kalašnjikova.

05.06.2023

09:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija