• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/jutarnji

16.08.2023

07:51

Dženana se vraća u BiH, a njen advokat traži zašititu za nju! Policajka se sumnjiči da je monstrumu otkrila gde se krije Nizama

Društvene mreže/Tanjug/AP

Vesti

Dženana se vraća u BiH, a njen advokat traži zašititu za nju! Policajka se sumnjiči da je monstrumu otkrila gde se krije Nizama

Podeli vest

Dženana S., policajka iz Gradačca poslednjih dana suočava se sa teškim optužbama da je bila u vezi sa Nerminom Sulejmanovićem, čovekom koji je u 11. avgusta ubio troje ljudi u tom gradu, i da je upravo ona otkrila gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama Hećimović, koju je Sulejmanović brutalno ubio pred njihovom ćerkom, prenoseći sve uživo na Instagramu.

Policajka trenutno nije u Gradačcu, već se nalazi u inostranstvu na odmoru, a danas bi trebalo da se vrati u BiH.

Foto: facbook

Dženanu sumnjiče da je odala gde se krije Nizama sa detetom

 

Kad se vrati, čeka je disciplinski postupak, preti joj suspenzija u Policijskoj upravi Gradačac gde je zaposlena i to ne samo ako je odala Nizamu, već i ako se ustanovi da je održavala vezu s osobom iz kriminalnog miljea.

Naime Nermin Sulejmanović, sa kojim je ona navodno bila u vezi, imao je debeli dosije, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljivan je zbog nasilja u porodici i za pokušaj ubistva. Više godina proveo je u zatvoru u Zenici.

Proteklih dana Dženana S. se nije oglašavala, a kada su mediji pokušali da stupe u kontakt sa njom, uputila ih je na svog advokata Bakira Hećimovića.

On tvrdi da njegova klijentkinja ne samo da nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakve veze, posebno ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

- Ono što vam mogu reći je da moja branjenica nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična dela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gde se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom sprovode istragu protiv Dž. S., ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mesto je malo i svako svakog zna pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mesto gde bi raspolagala takvim podacima - kazao je advokat. 

Prema pisanju bosanskih medija Dženana je trenirala u teretani u kojoj je kao trener radio Sulejmanović i navodno tada započela vezu sa njim. 

Dženana je na svom Fejsbuku objavljivala više postova o zlostavljanju žena, zbog čega pojedini meštani Gradačca veruju da je i ona bila jedna od Sulejmanovićevih žrtava.

"Dovoljan je ženi samo jedan psihopata da joj se prošeta kroz život. I da joj toliko zgadi život, muškarce i sve ostalo...", citirala je 25. januara Stefana Simića. Uz tu je objavu naslikana slika žene s povezom preko očiju. Nekih mesec dana ranije, 5. decembra, objavila je fotografiju mlade s okom zatvorenim ogromnom, crnom masnicom. Uz Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama objavila je post s plakatom "STOP nasilju nad ženama". Još u februaru 2022. godine na svoj je profil stavila status "Čuvajte se dragi moji psihopata". Na vest o Nizaminoj smrti, stavila je njenu crno-belu fotografiju i napisala "....ime i prezime, od krvi i mesa, sa srcem i dušom".

Zbog ovakvih objava ima i onih koji veruju da je i Dženana osetila Sulejmanovićev bes. Iako ona tvrdi, a to je rekao i njen advokat, da nije uopšte ni imala vezu s okrutnim ubicom, sudeći prema komentarima ispod njenih objava, niko u to ne veruje. Uz vređanja i psovke, u komentarima se, kaže njen advokat, "poziva na linč".

Foto: Foto: Avaz/A. Bešić.

Ubio ženu i sve prenosio na Instagramu

 

- Neosnovano je linčuju i mediji. Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopšte imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. avgusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se utvrdi da nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenut ćemo niz tužbi u njenom interesu- kazao je advokat.

Odgovarajući na pitanje da li je, s obzirom na raspoloženje prema njoj, opasno vraćati se u Gradačac, on je poručio da će za svoju klijentkinju tražiti zaštitu.

- Mojoj se branjenici preti životom i rano ujutro ću kontaktirati Tužilaštvo tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od strane pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu i to sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo šta odgovorna što joj se stavlja na teret. Njen je život u ovom trenutku ugrožen - objasnio je Dženanin advokat. 

Podsetimo, Nermin Sulejmanović je 11. avgusta prvo ranio rođaka Nizame Hećimović, kod kojeg se skrivala sa detetom nakon što je Sulejmanovića prijavila za nasilje. Nju i dete je potom oteo i odveo u vikendicu nadomak grada, gde ju je brutalno likvidirao, prenoseći sve na društvenim mrežama. Potom se vratio u Gradačac gde je ubio Denisa Ondera, kojeg je poznavao od ranije, a onda je ubio i njegovog oca Đengiza i ranio njegovu majku Harisu. U krvavom piru ranjen je i jedan policajac.

U jednog trenutku je sav krvav utrčao u radnju za rob i ribolov, gde je od prodavca tražio municiju. Srećom, čovek je bio dovoljno priseban da mu da kutije sa ćorcima.

Sulejmanović je potom pobegao na jednu farmu nadomak grada, gde je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija