• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

25.08.2023

21:50

Na kokainu "svastike", Hitler, ali i Tesla! Enigma i dalje čiji je rekordni kontejner sa "bananama"

profimedia

Vesti

Na kokainu "svastike", Hitler, ali i Tesla! Enigma i dalje čiji je rekordni kontejner sa "bananama"

Podeli vest

Španska nacionalna policija i poreska služba su danas u operaciji "Nano" zaplenile gotovo deset tona kokaina i nanele istorijski udarac Balkanskom kartelu, piše "El Mundo".

Droga je otkrivena u luci Alhesiras na jugu zemlje, a paketi sa drogom su bili označeni kukastim krstovima ("svastikama") i natpisom Hitler, simbolima raznih bandi i logoima poznatih firmi, kao što su "Luj Viton", "Tesla", "Tag Hojer"...

Više od devet tona kokaina bilo je sakriveno u kutijama za banane, u rashladnom kontejneru. Kriminalna organizacija odgovorna za pošiljku je navodno mogla da šalje 40 kontejnera mesečno u Evropu i "imala je ogromnu komercijalnu mrežu za otpremu kontejnera od Ekvadora do Španije", koristeći i luku Vigo na severozapadu Španije.

Iako se pominje Balkanski kartel, španske vlasti još nisu jasno otkrile koja kriminalna organizacija ili osobe su u pitanju i za sada nema izveštaja o hapšenju.

"U isto vreme, vlasti su rekle da istražuju da li pošiljka ima bilo kakvu vezu sa evropskim neonacističkim grupama, ali da je takođe moguće da se etikete jednostavno koriste kao kod za označavanje određenih primalaca", piše "Juronjuz" na engleskom.

Iako nisu ponudili podatke o ekonomskoj vrednosti koju bi pošiljka imala kada bi bila "razrezana" i prodana na ilegalnom tržištu, prema izvorima "El Munda", reč je o tovaru vrednom tri milijarde evra!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija