• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2023

06:30

Poslednji ispraćaj žrtve svirepog ubistva u kafani kod Mladenovca! Dušan juče sahranjen uz Džejevu "Nedelju"

Zoran Sinko

Vesti

Poslednji ispraćaj žrtve svirepog ubistva u kafani kod Mladenovca! Dušan juče sahranjen uz Džejevu "Nedelju"

Podeli vest

Dušan A. (47) iz Kovačevca kod Mladenovca, kog su šestorica nasilnika nasmrt pretukla u ponedeljak u kafani u obližnjem Međulužju samo zato što je hteo da poruči pesmu za sinovljev 21. rođendan, sahranjen je juče na groblju u Mladenovcu.

Svirepo ubijenog Dušana ispratilo je na poslednji počinak oko 200 rođaka i prijatelja, uz pesmu pokojnog Džeja Ramadanovskog "Nedelja" i uz trubački orkestar, koji je odsvirao "Tiho, noći".

Oproštajne poruke

Kolona ljudi je tiho i u suzama pratila Dušanov kovčeg iz kapele do grobnog mesta. Jedan Dušanov prijatelj iz povorke kratko je šapnuo: "Zar da takvom čoveku presude neke barabe u kafani..."

Od Dušana su se oprostili prijatelji i na društvenim mrežama i čituljama, gde su, između ostalog, poručili: "Zauvek ćemo te voleti i zauvek ćeš biti u našim srcima. Nazdravljaćemo za tvoju dušu i tvoje nebeske kafane. Počivaj u miru, naš Dućo..."

Nekoliko sati pre Dušanove sahrane sudija je za prethodni postupak odredio pritvor šestorici nasilnika, koji su krvnički čoveka zbog muzike. Iza rešetaka su završili Marko P. (34), Bojan P. (38), Miloš J. (40), Danijel S. (31), Marko S. (28) i Saša S. (33), a svi se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za šta im preti od deset godina zatvora do doživotne robije. Njih petorica su se prethodno na saslušanju kod tužioca branila ćutanjem, a samo je jedan izneo odbranu, pravdajući se da nije učestvovao u Dušanovom prebijanju, već je, navodno, pokušao da ga odbrani od drugara?!?

Pevali, teturali se i smejali se pre zločina

Jedan od uhapšenih, Miloš J., samo deset minuta pre zločina je objavio na Fejsbuku snimak na kom se vidi kako se on i ostali nasilnici vesele, teturaju i piju. Jedan od njih se popeo na stolicu, neki su sedeli za stolom okruženi flašama, a ostali su opkolili pevačicu i grlili je dok je pevala pesmu "Srpkinja je mene majka rodila". 

Podsetimo, Dušan je kobnog dana sa porodicom došao sa mora iz Crne Gore kako bi proslavio sinu 21. rođendan. Najpre je sa petnaestak gostiju bio na ručku u jednom restoranu u Mladenovcu, a kasnije uveče je sa sinom i sestrićem otišao u kafanu u Međulužje, na muziku. Čim je ušao u lokal, Dušan je počeo redom da čašćava goste, čak je poslao turu i šestorici muškaraca, koji su mu kasnije presudili.

Kako je utvrđeno istragom, nasilnici su "držali" muziku, kad im je Dušan prišao i pitao da li može i on da poruči jednu pesmu za sina. Obesni i pripiti nasilnici su počeli da ga biju rukama i nogama, a jedan od njih mu je flašu razbio o glavu, a potom mu razbijeni grlić od flaše zabio u slepoočnicu.
Dušan je pao mrtav, a nasilnici su kukavički pobegli. Međutim, policija ih je iste noći sve pronašla u kućama i pohapsila ih.

Došlo zadnje vreme...

Iza Dušana, koji je u Kovačevcu imao auto-servis i bio je situiran, ostali su roditelji, supruga, sin i ćerka, koja završava osnovnu školu i bila je veoma vezana za oca. Za uhapšene ubice svi u tom selu govorili su sve najgore, da su bahati i bezobzirni, dok su za Dušana imali samo reči hvale.

- Čovek je otišao da se proveseli, uvek je bio pozitivan, veseo i radan, pa vidite šta je sve stvorio, a presudile mu neke barabe - rekao je očajni rođak posle zločina i dodao:

- To je sve šljam koji se okuplja u toj kafani, kud su Dule i njegovi sin i sestrić tamo otišli... Čuo sam da su ga bezobzirno tukli, bagra jedna... Pa i Dušanovog sina su tukli, a momak samo hteo da odbrani oca, zbog čega je završio u bolnici. Došlo je zadnje vreme... 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija