• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2023

23:00

Policajac silovatelj ostaje iza rešetaka! Na graničnom prelazu pokušao da obljubi devojku iz Rumunije

Insajder

Vesti

Policajac silovatelj ostaje iza rešetaka! Na graničnom prelazu pokušao da obljubi devojku iz Rumunije

Podeli vest

Do pokušaja silovanja došlo je krajem jula nakon pasoške kontrole četvoro rumunskih državljana, dva muškarca i dve devojke

Ljubinko B. (40), policijski službenik službe granične policije Kladovo koji je uhapšen zbog pokušaja silovanja rumunske državljanke A. N, 25. jula u noćnim satima, na graničnom prelazu Đerdap, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Osumnjičeni policajac negirao je izvršenje krivičnog dela, a nakon saslušanja Viši sud u Negotinu odredio mu je pritvor, navodi Nova.

Ljubinko B. je izneo detaljnu odbranu pred tužiocem.

Osumnjičeni je negirao da je učinio delo koje mu se stavlja na teret. Detaljno je objasnio šta se dogodilo u njegovoj kancelariji, a on tvrdi da je sa oštećenom A. N. samo obavio razgovor - navodi izvor.

Pokušao da siluje u svojoj kancelariji

Prema saznanjima, do pokušaja silovanja došlo je krajem jula nakon pasoške kontrole četvoro rumunskih državljana, dva muškarca i dve devojke.

- Ljubinko B. je rekao koleginici da u njegovu kancelariju dovede jednu od devojaka A. N, koju je službenica već pregledala sa njenim sunarodnicima. Čim je policajka izašla iz njegove kancelarije on je zgrabio devojku za ruke i pokušavao da je skine i siluje. Ona se branila i vikala, pa je tada odustao od svog napada i dozvolio joj da izađe iz njegove kancelarije - navodi izvor.

Kako se saznaje, devojka je sa svojim saputnicima nastavila put Bugarske, a po dolasku u svoju zemlju ona je podnela prijavu protiv policajca.

- Ona je uputila prijavu za seksualno uznemiravanje na graničnom prelazu i to diplomatskim putem. Istragu je sprovela Služba unutrašnje kontrole u MUP-u, nakon čega je policajac uhapšen. Njemu je devojka zapamtila ime sa pločice na uniformi, a u toku istrage su pregledani i snimci sa nadzornih kamera, gde je dodatno ustanovljeno šta se dogodilo, što je rezultiralo hapšenjem - dodaje izvor.

Danas su saslušana i dva svedoka, odnosno dva policijska službenika.

- Ljubinko B. obavlja funkciju zamenika vođe smene, a prvo su saslušane njegove kolege koje su radile tu noć sa njim. Iskazi svedoka se ne poklapaju sa njegovim iskazom, nema saglasnosti u izjavama u bitnim delovima - kaže izvor i dodaje da će u daljem postupku biti saslušano još 7, 8 svedoka.

Foto: UDS

 

 

Oštećena dolazi da svedoči?

S obzirom da je krivična prijava podneta od strane Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, očekuje se da će ova institucija obezbediti da oštećena A. N. dođe na naslušanje.

- Sada predstoji da devojka ispriča šta se tačno dogodilo pred tužiocem, odnosno da se vidi da li će njena izjava ostati ista kao i ona što je navela pri podnošenju prijave. Rumunska državljanka je tada navela da nije došlo do silovanja, ali da joj je osumnjičeni policajac uz primenu sile držao ruku iza leđa, prislanjao uz radni sto.

Ona nije imala nikakve fizičke i vidiljive povrede. Na snimcima nadzornih kamera iz hodnika se vidi kada je osumnjičeni ušao u kancelariju, kada je izašao, kada je ona ušla, a vidi se i kada se raspravljao sa jednim od mladića iz automobila sa kojima je bila oštećena, a za koga se pretpostavlja da je njen momak - kaže izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija