• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2023

10:07

Ostaju iza rešetaka! Određen pritvor krijumčarima kokaina, boje se da će uraditi opet isto

Shutterstock

Vesti

Ostaju iza rešetaka! Određen pritvor krijumčarima kokaina, boje se da će uraditi opet isto

Podeli vest

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 22. septembra 2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Živku Bakiću, A.M., N.P., S.Š., M.S. i S.S odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

- Pritvor je prema okrivljenima Ž.B., A.M., N.P., S.Š., M.S. i S.S određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svakog od okrivljenih, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz suda.

Kako se dalje navodi, okrivljenima Živku Bakiću, A.M., N.P., S.Š. i M.S. na teret se stavlja izvršenje  krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a za ista krivičan tela se terete i S.M., S.S. i više za sada nepoznatih osoba.

Foto: PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL

Živko Bakić sarađivao sa klanom "Amerika"

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja.

Šestočlana grupa koja je u četvrtak uhapšena u Srbiji zbog šverca 324 kilograma kokaina u Solunu, a čiji je vođa Živko Bakić (40), inače bivši fudbaler Crvene zvezde, saslušana je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Istragom je utvrđeno da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavljao preko svog prijatelja Zorana Jakšića koji je bio spona između Bakića i proizvođača kokaina na jugu američkog kontinenta.

Foto: Informer

Zoran Jakšić vođa klana "Amerika" zbog šverca kokaina nalazi se u zatvoru u Peruu

Inače Zoran Jakšić, vođa klana "Amerika", osuđen je, u Peruu, na 25 godina zatvora zbog šverca 800 kilograma kokaina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija