• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

23.09.2023

19:08

Evo ko su "Srbi kopači podgoričkog tunela"! Po otkrivanju rova ispod depoa Višeg suda bez traga nestali?! (VIDEO/FOTO)

Printscreen, Vlada Crne Gore

Vesti

Evo ko su "Srbi kopači podgoričkog tunela"! Po otkrivanju rova ispod depoa Višeg suda bez traga nestali?! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Da su određeni gradovi u Srbiji postali baze kriminalaca počelo je da se sumnja kada su plaćene ubice iz različitih gradova počeli da učestvuju u krvavom ratu škaljaraca i kavčana i kada su počeli da "padaju" kriminalni klanovi u Srbiji.

Međutim, trojica Lozničanina uspela su da "nadmaše" sve njih, da spakuju kofere i odu u Podgoricu kako bi kopali tunel dug 30 metara ispod depoa Višeg suda u tom gradu.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra kada su nadležni najpre utvrdili da je neko samo "ispreturao" dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj, otkriveno je da su lopovi ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12. Ubrzo, policija je pronašla ključne dokaze među kojima je kombi koji su osumnjičeni navodno koristili, štek stan...Tada su se pojavljivale i oprečne informacije ko su kopači, a nedavno, zvanično je saopšteno da su to Srbi.

Milan Marković (53), njegov bratanac Veljko Marković (32) iz sela Runjani kod Loznice, Vladimir Ervić (32) iz Loznice i Dejan Jovanović (30) osumnjičeni su da su kopači tunela. 

Foto: Printscreen Twitter, Vlada Crne Gore

Slađana Sekulić i Vlade Georgijev

U tome, prema dosadašnjim informacijama, pomogla im je Podgoričanka koja je identifikovana kao Kristina Baćović. Kako se sumnja, u ovome je učestvovalo još nekoliko osoba, a operativni podaci ukazuju da su akciju kopanja tunela vođe kavačkog klana platili više stotina hiljada evra.

 

 

Sve to, Srbi i Crnogorci su uradili kako bi iz depoa Višeg suda u kojem se skladište dokazi, ukrali, prema podacima koje je objavio tamošnji Ministar pravde Marko Kovač, 19 komada vatrenog oružja.

Ko su Srbi kopači?

Foto: prinscreen twitter

 

 

Milan Marković (53) ima podebeo dosije

Milan Marković je poreklom iz sela Runjani kod Loznice. U Beograd se doselio pre dvadesetaki godina i to u Zemun. Živeo je u Bačkoj ulici, koja je nedaleko od Šilerove odakle je vladao zemunski klan Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Marković je radio isključivo sintetičke droge jer njima nije upadao u posao komšija iz "zemunskog" klana, koji su bili neprikosnoveni u prodaji heroina i kokaina. Tako se mladić iz Runjana držao unosnog biznisa za ekstazije. Čak su ga nazivali nesuđenim kraljem ekstazija iz Holandije. 

Ekstazi iz Roterdama od 150.000 evra

Zaplenjeno mu je i 50.000 tableta ove opojne droge, a se su bile "brendirane" logom "micubišija", u roze i plavoj boji. Ukupna težina zaplenjene droge je bila 10 kilograma, a na crnom tržištu njena vrednost je u to vreme iznosila oko 150.000 evra.

Drogu je krijumčario iz Roterdama, a obično je imao pošiljke od 5.000 do 6.000 tableta. Ekstazi je dilovao mladima po beogradskim klubovima.

Foto: prinscreen twitter

 

 

Veljko Marković (32)

Veljko Marković je bratanac osumnjičenog kopača, Milana Markovića. On je iz sela Runjani kod Loznice.

Foto: prinscreen twitter

 

 

Vladimir Erić (32)

Vladimir Erić, takođe iz Loznice, je automehaničar. On ima svoj autoservis koji se zove "Bubi".

Prema navodima Agencije za privredne registre, opis delatnosti ove firme je održavanje i popravka.

Loznica u rukama kavčana?

Osim kopača, iz Loznice su i Slađana Sekulić i Dragan Sekulić koji je promenio ime u Vlade Georgiev. Oni se nalaze na optužnici koja je podignuta protiv pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su se godinama krili iza navijačke grupe "Iz principa", a navodno su sarađivali sa kavačkim klanom.

Foto: Maša Banđur

Slađana Sekulić i Vlade Georgijev

Kako smo ranije pisali, bračni par Sekulić - Georgiev se tereti da su u iznajmljenom stanu u Humskoj držali pištolj marke "glok".

Takođe, njima se na teret stavlja da su Belivuku dali na korišćenje njihovu kuću u Tršiću, gde je on sa okrivljenim Nebojšom Jankovićem držao i isprobavao vatreno oružje namenjeno izvršenju krivičnih dela, te su obaveštavali Belivuka o prisustvu policije u okolini prostora koji su zvali "baza".

Treće delo za koje se tereti ovaj bračni par jeste neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17