• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

26.09.2023

09:43

Najnoviji detalji afere "Tunel"! Kopači iz Crne Gore pobegli autobusima

Printscreen, Vlada Crne Gore

Vesti

Najnoviji detalji afere "Tunel"! Kopači iz Crne Gore pobegli autobusima

Podeli vest

Crnogorski istražitelji utvrdili su da su četvorica srpskih državljana osumnjičenih da su kopali tunel iz stana u Njegovševoj ulici do depoa Višeg Suda u Podgorici 11 . septembra napustili Crnu Goru i to preko graničnih prelaza Dobrakovo i Šćepan Polje.

Kako su objavili podgorički mediji istragom je utvrđeno da su neki od kopača tunela Crnu Goru napusitli autobusom na relaciji Podgorica - Sarajevo.

- Dosadašnja istraga utvrdila je da su četvorica osumnjičenih Srba, koji su od kraja jula kopali tunel, 11 septembra pobegli iz Crne Gore preko graničnih prelaza Šćepan polje sa Bosnom i Hercegovinom, i Dobrakovo sa Srbijom - rekao je izvor iz istrage ali nije precizirao ko je od osumnjičenih pobegao preko kog graničnog prelaza.

 

Podsetimo nakon što je otkriven tunel iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa, policija je indetifikovala više osoba koji su učestovavali u ovoj mafijaškoj operaciji koju je najeverovatnije  organizovao Slobodan Kašćelan jedan od vođa "kavačkog klana" koji je trenutno u pritvoru u zatvoru u Spužu

Tunel su kopala četvorica Srba, Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Loznice, a pored njih osumnjičeno je još šest osoba učesnika u ovoj operaciji. 

Među osumnjičenima je i Katarina Baćović iz Podgorice koja je koristeći lažna dokumenta iznajmila stan iz koga je počelo kopanje tunela. Ona je inače ćerka upravnice sudske pisarnice. 

Foto: MUP CG

Katarina Baćović u bekstvu

 

Inače nakon skandala koji je potresao Crnu Goru uhapšen je Predrag Mirotić (31), iz Podgorice pripadnik ogranka kavačkog klana iz ovog grada. On je kako su saopštili istražitelji bio od velike koristi srpskim kopačima prilikom boravka u Crnoj Gori s obzirom da im je pored smeštaja obezbedio i nesmetano kretanje po zemlji iako su strani državljani, a takođe im je obezbedio i alat, ali i prevoz kojim su svakog dana išli iz smeštaja sa Zabjela do zgrade u centru grada gde su kopali tunel. 

Inače do sada je utvrđeno da je iz depoa ukradeno oružje, ali će trebati dosta vremena da se utvrdi šta je sve odneto, ili koji dokazi su kontaminirani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija