• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

27.09.2023

09:45

Tužilaštvo otkrilo šta je sve odneto iz sudskog depozita u Podgorici! Kriminalci četiri dana rovarili po depou

Vlada Crne Gore

Vesti

Tužilaštvo otkrilo šta je sve odneto iz sudskog depozita u Podgorici! Kriminalci četiri dana rovarili po depou

Podeli vest

U depo Višeg suda u Podgorici provaljeno je u petak 8. septembra, u popodnevnim satima, a lopovi su dokaze iz magacina krali sve do ranih jutarnjihs ati u ponedeljka 11. septembra.

Istragom je utvrđeno da je tunel do sudskog depoa kopan od jula do 8. septembra, a onda su od petka tokom dana vikenda sve do ponedeljka u ranim jutarnjim satima lopovi nesmetano vršljali po njemu. 

- Kada su upali u depo izvršen je pretres i ispreturani su dokazi iz više sudskih predmeta, a onda su obili i zaključanu prosotriju u kojoj se čuva oružje i iz njega odneli 19 pištolja, revolvera i pušaka. Ukradeno oružje je iz depozita kroz tunel nošeno do stana u zgradi u Njegoševoj ulici gde je zapakovano u plastične kese i kofere, a onda su se lopovi sa koferima taksi vozilom odvezli do stana koji su imali iznajmljen u naselju Zabjela - objasnio je izvor iz tužilaštva za crnogorske medije.  

Prema istim informacijama, istragom je do sada utvrđeno da su u tom periodu ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci, ali i da su obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje.

Podsetimo nakon što je otkriven tunel iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa, policija je indetifikovala više osoba koji su učestovavali u ovoj mafijaškoj operaciji koju je najeverovatnije  organizovao Slobodan Kašćelan jedan od vođa "kavačkog klana" koji je trenutno u pritvoru u zatvoru u Spužu

Tunel su kopala četvorica Srba, Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Loznice, kojis u nakon što je otkrivena provala autobusima napustili  Crnu Goru i pobegli u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Pored četiri Srbina osumnjičeno je još šest osoba koji su učestvovali u ovoj operaciji. 

Foto: Printscreen, Vlada Crne Gore

Srbi osumnjičeni za kopanje tunela

 

Među osumnjičenima je i Katarina Baćović iz Podgorice koja je koristeći lažna dokumenta iznajmila stan iz koga je počelo kopanje tunela. Ona je inače ćerka upravnice sudske pisarnice.

Inače nakon skandala koji je potresao Crnu Goru uhapšen je Predrag Mirotić (31), iz Podgorice pripadnik ogranka kavačkog klana iz ovog grada kome je određen pritvor do 30 dana. Mirotić je kako su saopštili istražitelji bio od velike koristi srpskim kopačima prilikom boravka u Crnoj Gori s obzirom da im je pored smeštaja obezbedio i nesmetano kretanje po zemlji iako su strani državljani, a takođe im je obezbedio i alat, ali i prevoz kojim su svakog dana išli iz smeštaja sa Zabjela do zgrade u centru grada gde su kopali tunel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija