• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Maltatoday

11.10.2023

12:06

Policajce sačekao u stanu sa sačmarom i pretio da će ih pobiti: Osuđen Srbin na Malti

printscreen maltatoday

Vesti

Policajce sačekao u stanu sa sačmarom i pretio da će ih pobiti: Osuđen Srbin na Malti

Podeli vest

Srbin S.S. (41) koji je šest sati držao pod opsadom grad na Malti osuđen je na zatvorsku, ali i novčanu kaznu.

Državljanin Srbije S.S.(41) osuđen je pred sudom na Malti na pet godina zatvora i kaznu od 15.000 evra, zbog šestočasovnog oružanog sukoba sa policijom na tom ostrvu.

Drama u zgradi u kojoj je živeo, kako prenose mediji, dogodila se 1. novembra 2020. godine kada su su komšije prijavile da muškarac preti nožem prolaznicima i oštećuje automobila.

Policija je došla do njegovog stana ali on nije želeo da otvori čak je u trenutku kada je policija ušla na vrata, S.S. je psutio pse na policiju i držao nož u ruci. Policajci su izašli i pozvali pomoć, nakon toga obili su vrata i ponovo pokušali upad, međutim S.S. je  preteći sačmarom rekao: "Danas umirem i sve ću vas pobiti". Pored toga S.S je imao pse koji su takođe nasrnuli na policajce, jedan je tom prilikom ranjen. A policija je ponovo izašla iz zgrade. Počeli su pregovori koji nisu imali uspeha, te je S.S. uhapšen nakon šesta sati i to pošto je policija ubacila u stan šok bombe. 

Foto: printscreen/maltatoday

 

Kako navode lokalni mediji, policija je ušla u stan na prvom spratu u susednoj zgradi, kako bi pratila S. S. i njegovo kretanje u stanu.

Stevanovića su zatekli u spavaćoj sobi, kako je drži bodež i sačmaricu. Pištolj koji je primećen kako drži u dvorištu bio je zataknut za kaiš, patrone za sačmaricu i municija za pištolj bile su mu spremljene u džepovima.

- Utvrđeno je da je sačmarica napunjena, ali nije pripremljena, dok je pištolj imao metak u cevi. Nakon privođenja osumnjičenog, policija je izvršila pretres imovine. Na njegovom krevetu pronađena je torba sa značajnom količinom municije za sačmaricu i pištolj, a na njegovom kauču, policajci su pronašli improvizovani mač sa drškom, dugačak oko 1,5 metara. U blizini stana pronađene su i dva pendreka i flaša viskija, za koje policija sumnja da su pretvorene u benzinsku bombu - navode oni.

Foto: printscreen/maltatoday

 

Na gipsanom zidu u kuhinjskom delu zabeležene su stotine napravljenih nožem. U dvorištu su otkriveni ostaci jednog psa u fazi raspadanja, kao i dva psa u velikom kavezu.

- Pas "nalik pitbulu" upucan je tokom akcije kada je nasrnuo na policajce, ali nije teško ranjen i oporavio se - dodaju oni.

Tokom policijske istrage ispostavilo se da se protiv S.S. već vodi krivični postupak zbog posedovanja droge. Iz pritvora je izašao uz kauciju.

Tokom sudskog postupka, kako navode, psihijatar je S.S. i zaključio da je čovek verovatnije ima poremećajem ličnosti i da je vrlo verovatno bio svestan šta je radio. Iako su droge i alkohol, prema nalazu stručnjaka, uticali na njegovo rasuđivanje, on je i dalje bio sposoban da mu se sudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija