• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

15.10.2023

22:23

Evo šta je uhapšena Katarina Baćović rekla o operaciji "tunel"! Priveli je sa maramom preko glave i lisicama na rukama, a oko nje policajci (VIDEO)

printscreen rtcg

Vesti

Evo šta je uhapšena Katarina Baćović rekla o operaciji "tunel"! Priveli je sa maramom preko glave i lisicama na rukama, a oko nje policajci (VIDEO)

Podeli vest

Podgoričanka Katarina Baćović tvrdi da je sama zaključila da je Ivica Piperović umešan u kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda u Podgorici, ali da joj on nije davao zadatke, niti je sa njim komunicirala u vezi sa tim nezakonitim poslom.

To piše u sudskim spisima u koje su Vijesti imale uvid, u kojima se navodi i da je Piperovića "osumnjičila" jer joj je Nikola Milačić, po čijem nalogu je, kako tvrdi, postupala, rekao da je to porodični posao:

"A jedina porodica koju on ima je njegov zet Ivica Piperović", objasnila je ona sudiji za istragu.

Priznala je da se za Milačića raspitivala nakon što je prestao da joj se javlja, i pošto je nije isplatio za posao koji je odradila - iznajmljivanje poslovnog prostora iz kog su kriminalci prokopali 30 metara dug tunel i obili depo Višeg suda.

Foto: Printskrin RTCG

 

Ona je nadležnima ispričala i da joj je Milačić, za kog je, kako tvrdi, znala da se bavi nezakonitim poslovima, predložio da uđe sa njim u posao i dao joj 300 evra za to, kao i mobilni telefon na kom su bile instalirane samo tri aplikacije.

Tvrdi da je od nje tražio da se preruši kad pođe da iznajmi poslovni prostor, i da je išao sa njom da kupi periku.

"Nakon što je pristala da uđe u posao, rekao joj je da ga ne pita za druge detalje, jer o tome ne treba da zna, a tokom njihovih susreta stalno joj je govorio da nakon toga treba da ide u Zetu", piše u izjavi Baćović.

Foto: Uprava policije Crne Gore

 

Ona je tvrdila da je Milačić vređao jer nije uspela da fotografiše podrumske prostorije, zbog čega je to sam morao da uradi, ali i da je bio grub prema njoj kada je potrošila internet na telefonu koji joj je dao.

Takođe, pred sudijom je ponovila da joj je upravo Milačić doneo 2.800 evra koje je predala agentu za nekretnine kada je zaključivala ugovor o zakupu poslovnog prostora u Njegoševoj ulici broj 12.

"Nakon što je u medijima videla vest o obijanju depoa u Višem sudu u Podgorici, shvatila je da se radi o prostoru i podrumu za koji je prethodno zaključila ugovor i iz kojeg je prokopan tunel do depoa Višeg suda... Pokušala je da kontaktira Milačića, ali je on bukvalno nestao", citiraju u sudskim spisima izjavu Baćovićeve.

Foto: Printscreen, Vlada Crne Gore

 

Navodi se da je nadležnima rekla da je od prijatelja Bogdana Gardaševića saznala ko je Milačićeva porodica u Zeti, odnosno, da su to njegova sestra i zet, ali nije htela da kaže ko joj je rekao da Ivica Piperović ima veze sa kopanjem tunela...

Piperović je i pred sudijom za istragu negirao njene navode, tvrdeći da nema nikakve veze sa obijanjem sudskog depoa i krađom oružja iz prostorije u kojoj su pohranjeni dokazi za najznačajnije sudske postupke.

Foto: MUP CG

 

Ipak, sudija za istragu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Snimak privođenja možete da vidite na ovom linku.

Nakon saslušanja u Istražni zatvor poslati su i Baćović, Milačić i Marijan Vuljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija