• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2023

09:59

"Sedela je u kadi i bila okružena smećem"! Nastavak suđenja ocu koji je ćerku (8) držao zatočenu u stanu

Foto marica pašalić

Vesti

"Sedela je u kadi i bila okružena smećem"! Nastavak suđenja ocu koji je ćerku (8) držao zatočenu u stanu

Podeli vest

Suđenje Urošu Pašajliću, koji se tereti da je ćerkicu (8) danima držao samu, bez hrane i vode u stanu u Mirijevu, nastavlja se danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a trebalo bi da svedoči pripadnica MUP Jasmina Rakić koja je prva ušla u stan i zatekla devojčicu u kadi.

Pašalić se tereti za dva krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje. 

Inače, Jasmina Rakić, policajka, koja je sa kolegama prva ušla u stan u kojem je otac monstrum Uroš Pašajlić duže vreme držao zatočenu svoju osmogodišnju ćerkicu Lanu izjavila je ranije za Informer kako je u neurednom kupatilu zatekla uplašenu devojčicu.

- Postupajući po prijavi emotivne partnerke osumnjičenog Uroša, Ivane L.  otišli smo na adresu, tačnije u stan na koji nam je ukazala, a u kome se po njenim navodima nalazila Uroševa ćerka. Rekla nam je da je devojčica sama u stanu, da je otac povremeno obilazi i donosi joj hranu. Ona je pritom iskazala brigu za nju i njeno zdravlje - ispričala je tada Jasmina ističući da je posle hitnih provera porodice i razgovora sa Ivanom, shvatila da moraju hitno da reaguju.

Foto: printscreen

 

U momentu su bili spremni da krenu prema adresi i uđu u stan u kome, kako su saznali, otac Uroš Pašajlić godinama krije zatočeno dete. 

- Dok smo čekali da se stan otvori, ni moje kolege ni ja nismo znali šta da očekujemo, puno nam se pitanja vrtelo po glavi i nekako smo verovali i nadali se da je dete dobro i da je zbrinuto. Kada smo ušli u stan u prvi mah smo pomislili da možda nije tu, međutim kada smo otključali vrata kupatila i u kadi ugledali devojčicu, u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženu đubretom i smećem svi mi smo doživeli strašan šok, nešto što sigurno nismo mogli da pretpostavimo ni zamislimo - rekla je Jasmina.

Iznemoglu i uplašenu devojčicu odmah su izvukli iz kade i smeća u kome je bila prinuđena da živi i pozvali Hitnu pomoć.

- Devojčicu smo izvadili iz kade, nije pružala nikakav otpor, iako smo za nju bili stranci. Utoplili smo je i čekali smo Hitnu pomoć. Mi smo profesionalci i dugo smo u službi, ali ovo je nešto što je ostavilo dubok trag na sve nas. Nadamo se da smo pomogli i da smo spasili jedan mlad život - ispričala je Jasmina Rakić policajka koja je grleći malu Lanu, iznemoglom detetu prva stavila do znanja da su dani zatočeništva na koje je otac Uroš Pašajlić osudio rođenu ćerku, zauvek završeni.

Podsetimo, dete je pronađeno samo u kadi, okruženo smećem, 24. marta ove godine, nakon što je Pašajlićeva partnerka I. L. otišla u policijsku stanicu i prijavila da ju je on držao zaključanu u stanu u Borči i tukao je.

Devojčica je nakon nekog vremena provedenog u bolnici usvojena i kako smo saznali uspešno se oporavlja od zla koje je preživela. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija