• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

23.12.2023

10:03

"Kosti prija tema ubijanja, ovo je bio znak":  Deca koju je ubio su videla fotografiju na viberu

Zoran Sinko

Vesti

"Kosti prija tema ubijanja, ovo je bio znak": Deca koju je ubio su videla fotografiju na viberu

Podeli vest

Monstrum iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Kosta Kecmanović (14) koji je 3. maja ove godine kao trinestogodišnjak, ubio devetoro đaka i školskog čuvara, i ranio pet đaka i nastavnicu istorije pokazivao je znake u verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji na koje je trebalo reagovati, tvrde stručjaci.

Fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama i profilnim slikama, takođe su bile alarm da nešto nije u redu.Kosta je nakaradnu sliku sa metama na licu imao na profilnoj fotografiji na viberu na školskoj grupi gde je komunicirao i sa decom na koju je pucao 3. maja i usmrtio ih i ranio.

- Taj dečak je bio povučen u odnosu na okruženje i to je sada opšti utisak, a zašto niko nije uradio nešto?! Zašto škola i roditelji nisu konstatovali da ga nešto tišti i muči kada su videli slike koje je koristio za profilne. Bio je opsednut igricama sa pucačinom i time je slao signale - rekao je jedan beogradski psihijatar za naš portal. 

Dečak ubica je tokom svedočenja u postupku protiv svog oca Vladimira Kecmanovića koji se nalazi u pritvoru od dana zločina sina, priznao da je nekoliko meseci pre jezivog zločina igrao video-igricu "Valorant"  i gledao horor film "Pročišćenje". 

Foto: Zoran Sinko

 

 

Radi se o izuzetno nasilnoj video-igri u kojoj učestvuju timovi od po pet igrača koji se međusobno napadaju i "ubijaju". 

Inspirisan horor filmom "Pročišćenje" Kecmanović se slikao sa filterima koji su od njegovog lica napravili nakazu sa precrtanim očima i ušivenim ustima. 

U ovom filmu, zamišljena američka vlada u bliskoj budućnosti odvaja jedan dan godišnje kada je sve dozvoljeno, uključujući i ubistvo.

Kecmanovićevu fotografiju sa stručnog aspekta, nevezano koji dečak je na njoj, analizirala je za Republiku psiholog Snežana Repac rekavši da je očigledno inspirisana video igricama iili horor filmovima. 

Ovakvu fotografiju sa metama na licu i licu posmatranom kroz nišan je izabralo dete kojem prija kontekst teme smrti i ubijanja. Nije retko da tinejdžeri igraju nasilne igrice, ali svakako nije uobičajeno da takvu fotografiju ostavljaju za profilne slike - rekla je Repac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija