• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

17.01.2024

12:29

Džonić i na Apelacionom sudu ne priznaje trostruko ubistvo: Bio sam ugledan, sad sam ništa, nikad nikog nisam povredio!

D.K.

Vesti

Džonić i na Apelacionom sudu ne priznaje trostruko ubistvo: Bio sam ugledan, sad sam ništa, nikad nikog nisam povredio!

Podeli vest

Aleksinčanin Goran Džonić (59) na današnjoj sednici veća Apelacionog suda koje odlučuje o njegovoj žalbi na presudu o doživotnoj robiji, ponovo je kazao da nije kriv za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića , njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

-  To za šta su me osudili veze sa vezom nema, sve je izmišljeno. Policija me je tri dana tukla, udarali su me pesnicama po glavi, to zna i doktorka koja me je gledala. I tu sam imao modrice - kazao je Džonić pokazujući predeo oko ušiju.

Rekao je da je  dokaz njegove nevinosti i to što je prošao poligrafsko testiranje ali da ni to policija nije uvažila.

-  Strašno mi je bilo u policiji, bili su me i nisam ništa ni jeo ni pio iako sam 18 godina šećeraš. Ugledan sam čovek, bio sam odbornik u opštini, nešto sam vredeo a sada sam nula. To su mediji od mene naporavili. Nisam zločinac, pištolj sam uvek imao a nikada nikoga nisam povredio, ne znam šta se ovo dešava. Zaprepastio sam se kada mi je policija upala u kuću. Rekli su : - Gde si ubico? Kakav sam ja ubica, nikoga nisam pipnuo. Tvrdim svojim životom da sa ovim ima veze policija, da li je umešan baš nekod njih direktno ili neki njihov prijatelj ne znam ali znam da je sve meni namešteno - govorio je danas Džonić pred većem Apelacionog suda.

Apelacioni tužilac Mića Stamenković zatražio je od suda da Džonićevu žalbu odbije i potvrdi prvostepenu presudu, dok je njegov branilac po službenoj dužnosti Biljana Pešić predložila da se ta odluka ukine te da se njenom klijentu ponovo sudi.

- Smatram da je prvostepena presuda nezakonita jer je Džonić imao samo formalnu a ne suštinsku odbranu s obzirom na to da su mu svi predlozi za izvođenje dokaza, odbijeni.  Moj branjenik tvrdi da je u vreme ubistva bio u garaži i popravljao neke uređaje. To sud nije uzeo u obzir kao i naše brojne predloge. Iz tog razloga smatram da činjenično stanje nije pravilno utvrđeno i da je presuda neodrživa - kazala je Džonićev advokat.

Predsednik veća Apelacionog suda Zoran Popović saopštio je da će odluka o Džonićevoj žalbi biti doneta u zakonskom roku, nakon što veće razmotri sve predloge iznete na javnoj sednici.

Foto: D.K.

 

 

Osuđen na doživotnu robiju

Džonić je juna prošle godine osuđen na doživotnu robiju zbog teškog ubistva iz koristoljublja.

- Goran Džonić kriv je zato što je 27. septembra 2021. godine u periodu od 00.22 do 3.05 časova u ataru sela Moravac u stanju uračunljivosti iz koristoljublja lišio života Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju na taj način što je u nameri da dođe do novca koji mu je bio potreban da vrati pozajmicu uzetu od I.Dž. i J.Dž. iz Švajcarske radi kupovine i renoviranja kuće u Moravcu, kako bi u njoj živeo njegov sin Stefan a znajući da Đokić ima menjačnicu i u uverenju da deo novca koji koristi za menjačke poslove nosi sa sobom ili drži u vozilu, neutvrđenog dana u drugoj polovini 2021. godine odlučio da ga liši života. 

Pratio je njegovo kretanje pa kada je 26. septembra 2021. video da je Goran sa suprugom i ćerkom došao u posetu svojoj majci u selo Moravac a znajući da će se iste večeri vratiti u stan u Aleksincu, odlučio da ih u povratku zaustavi, liši života i oduzme novac. U toj nameri otišao je do raskrsnice gde ga je Đokić video i zbog rodbinskih veza i odnosa poverenja zaustavio automobil.

Džonić je seo na sedište iza vozača i izvadio pištolj „Pietro Beretta Garone V.T. mod 34“ kalibra 9 x17mm koji je neovlašćeno nabavio, držao i nosio pa je uperivši pištolj u pravcu oštećenih naveo Đokića da sa magistralnog puta Aleksinac Tešica, siđe na zemljani put  koji vodi ka Južnoj Moravi i  pucnjima iz pištolja lišio život svo troje, Gorana jednim hicem u vozilu, a Gordanu i Lidiju koje su izašle iz kola,  sa po dva metka u grudi i glavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija