• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

09.02.2024

08:47

Pritvor za piromane! Na saslušanju prebacivali krivicu jedan na drugoga, džip Aleksandar Seničiča samo koleteralna šteta

Printscreen/ Instagram Šabačke vesti

Vesti

Pritvor za piromane! Na saslušanju prebacivali krivicu jedan na drugoga, džip Aleksandar Seničiča samo koleteralna šteta

Podeli vest

Dvojici piromana M.F. (26) i B.M. (23) osumnjičenima da su 23. novembra prošle godine podmetnuli požar u kojem su uništena tri automobila na Dedinju, među kojima i vozilo koje je koristio Aleksandar Seničić direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, određen je pritvor do 30 dana.

Obojica uhapšenih na teret se stavlja teško krivično delo ugrožavanje opšte sigurnosti. 

Podsetimo u požaru na Dedinju 23. novembra 2023. godine izgoreli su "fijat kroma", "nisan kaškai" i "rendž rover". 

Inače kako prenosi kurir.rs uhapšeni piromani su na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, izneli svoje odbrane i svoje viđenje događaja, ali su krivicu prebacivali jedan na drugog, tvrdeći da je onaj drugi zapalio automobil.

- Nisu rekli zbog čega su zapalili taj automobil, odnosno šta je bio motiv, a izjavili su i da ne znaju čiji je to auto, kao i da nisu znali da će se vatra proširiti na druga vozila - kaže naš izvor.

Osumnjičeni B. M. je, navodno, naveo "da je njegov drug M. F. zapalio "fijata", a da mu je on čuvao stražu".

- On je ispričao da je kobne noći bio kod M. F. u stanu i da su pili kafu, posle čega je M. F. pozvao taksi. Kako je rekao, u taksiju je od M. F. saznao da idu na Dedinje da završe nešto vezano za jednog njegovog rođaka koji je u zatvoru. Tvrdio je da tada nije znao šta M. F. namerava da radi na Dedinju. Osumnjičeni B. M. je potom naveo da je on čuvao stražu, a da je M. F. otišao do parkiranog automobila - kaže izvor i dodaje da su počeli da beže kada je auto buknuo.

- Mislio sam da će taj auto brzo da se sam ugasi. To je bio stari auto, kao za otpad. M. F. mi je potom rekao da o ovome ne smem ništa da kažem nikome - navodno je ispričao osumnjičeni B. M.

Međutim, osumnjičeni M. F. ispričao je drugačiju priču, tvrdeći da je auto zapalio njegov drug B. M., te da on nije znao da će on to učiniti.

- Sa B. M. sam otišao na Dedinje, jer mi je on rekao da ide kod nekog druga. Kada smo stigli, on je ugledao kola na parkingu i rekao: "Eno ga auto od one pi*ke što je hteo da me namesti". Prišao je autu i rekao: "Sad ću da mu zapalim auto". Rekao sam mu da to ne radi, ali kada sam video da je ozbiljan, ja sam pobegao - navodno je ispričao M. F.

Foto: Informer DN

Aleksandar Seničić, verovao da je džip koji je koristio izgoreo sticajem nesrećnih okolnosti

 

Inače nakon požara u kojem je uništen i džip koji je korstio Aleksandar Seničić on je za medije izjavio da ne zna šta se tačno desilo i kako je došlo do požara.

- Sa moje terase sam video da se upalio jedan auto do mog. Zatim se upalio auto koji sam ja iznajmio i vatra je delom zahvatila i treći auto. Bila je policija, obavljen je uviđaj. Automobil sam parkirao u podne, a on se upalio u dva sata iza ponoći - rekao je tada Seničić i istakao da ne može da poveruje da je požar podmetnut.

- Verujem da je sve sticaj nesrećnih okolnosti - zaključio je on tada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ojadila mobilnog operatera! Radnica saslušana u tužilaštvu, a ovako se branila
Hronika

Ojadila mobilnog operatera! Radnica saslušana u tužilaštvu, a ovako se branila

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je bivša radnica jednog mobilnog operatera Minja V. (29) zbog sumnje da nije uplatila više od 1,8 miliona dinara dnevnih pazara poslovnice u kojoj je radila, kao i da je zadržala službeni mobilni telefon i laptop nakon otkaza u toj kompaniji.

19.01.2024

14:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15