• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

09.02.2024

09:28

Despotović ubijen u sačekuši kad je bacao smeće: Tek izašao iz zatvora, navodno poslat da ubije Bojovića

MUP Srbije

Vesti

Despotović ubijen u sačekuši kad je bacao smeće: Tek izašao iz zatvora, navodno poslat da ubije Bojovića

Podeli vest

Vlasnik menjačnice Dalibor Despotović (37) ubijen je 5. februara 2018. godine u sačekuši na uglu Zaplanjske i Ulice Mirča Aceva na Voždovcu. Despotović je radio kao obezbeđenje Slobodana Šaranovića, a veruje se da ga je on 2010. godine poslao da likvidira Luku Bojovića.

Despotović je ubijen s leđa u momentu kada je izašao iz menjačnice kako bi bacio smeće. Pogođen je u glavu, a na mestu zločina pronađene su dve čaure. Njegovo telo pronađeno je pored kontejnera. Hitno je prevezen u Urgentni centar, ali je ubrzo podlegao zadobijenim povredama.

Policiju je pozvala vlasnica lokala.

Despotović je nedugo pre ubistva pušten iz zatvora.

Foto: MUP Srbije

 

 

Imao arsenal oružja

Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su u toku te godine izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u ulici Vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vrednosti od 10 miliona dinara.

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja.

Njih dvojica su radili u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, koji ih je, kako se verovalo, poslao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu zemunskog klana, ali je taj zločin sprečen.

U novembru 2010. zajedno sa njima dvojicom uhapšen je i rođeni brat Saše Cvetanovića - Jugoslav Cvetanović koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija" i, navodno, poslatim ubicama pružao logistiku.

Jugoslav Cvetanović je ubijen u septembru 2017. godine, a njegov brat kao naručioca ubistva označio Luku Bojovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija