• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ATV

26.02.2024

14:30

Novi momenti u slučaju ubistva u Doboju! Žena sa ljubavnikom ubila muža

PRINTSKRIN/NEZAVISNE.COM, Facebook

Vesti

Novi momenti u slučaju ubistva u Doboju! Žena sa ljubavnikom ubila muža

Podeli vest

Okružno javno tužilaštvo u Doboju za još dva mjeseca zatražilo je produženje pritvora Andrei Kajganić (33) i njenom ljubavniku Draženu Lazareviću (19), osumnjičenima za svirepo ubistvo Andreinog muža Saše Kulišića (46) iz Doboja.

Produženje pritvora zatraženo je i za Andreinu 14-godišnjukćerku A.K., osumnjičenu da je ocu u limunadu sipala lijekove "treana" kako bi ga omamila.

O pritvoru za Kajganićevu i Lazarevića odlučivaće Okružni sud u Doboju i odluka će biti poznata do 29. februara, dok će o pritvoru za maloljetnicu odlučivati Osnovni sud u Doboju, piše ATV.

Pritvor je zatražen zbog bojazni od bekstva osumnjičenih, straha da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak skrivanjem dokaza i uticajem na svedoke, ali i zbog same težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Istraga u ovom predmetu intezivno se vodi, a kako saznajemo i dalje se traga za nožem kojim je zločin počinjen.

Foto: Foto: PRINTSKRIN/Facebook

 

 

Ranije su pronađene rukavice koje su osumnjičeni koristili u izvršenju zločina. Takođe, ispituje se od koga su i na koji način nabavljene tablete "Treana" kojima je žrtva bila omamljena, budući da se radi o leku koji se isključivo izdaje na recept lekara.

Kajganićeva i Lazarević osumnjičeni su da su kao saizvršioci, zajedno s maloletnicom, počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način. Od hapšenja oboje se brane ćutanjem i na žele da sarađuju sa istražiocima.

Ukoliko se dokaže krivica Kajganićevoj preti doživotni zatvor, ali ne i Lazareviću budući da u vreme izvršenja krivičnog dela nije napunio 21 godinu života.

"Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su, u namjeri da ubiju Kulišića, 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloletna A.K. usitnila veći broj tableta naziva "treana" jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gde je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu" saopštio je ranije Okružni sud u Doboju.

Namera im je bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su A.K. i njena majka i u ranijem periodu Kulišiću davale sporne tablete, a da on za to nije znao.

 

" Nakon što su tablete počele delovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloletnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavestila osumnjičene koji su ušli u kuću" navodi se u Naredbi o sprovođenju istrage.

Vezanog ga izboli i ostavili u šumi

Vezali su ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. 

Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija