• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/atvbl.rs

31.05.2024

23:04

Narko sveštenik kupovao kokain i na crveno slovo! Šokantna saznanja iz policijske akcije Eskadron!

Shutterstock

Vesti

Narko sveštenik kupovao kokain i na crveno slovo! Šokantna saznanja iz policijske akcije Eskadron!

Podeli vest

Tokom saslušanja, sveštenik je priznao da je kokain kupovao "neposredno pre Nove godine", kao i "dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)".

Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je u više navrata kupovao kokain, uključujući i dane velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana!

Informacija potiče iz dokumentacije istrage u akciji "Еskadron", u koju je imao uvid portal ATV.

Prema dokumentima, Vuković je drogu nabavljao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50), poznatog kao Kreka iz Banjaluke, za iznose od 50 do 150 evra. Tokom saslušanja, sveštenik je priznao da je kokain kupovao "neposredno pre Nove godine", kao i "dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)".

Jedan od ključnih momenata bio je 29. februar kada je Vuković kupio drogu od Jungića za iznos od 150 evra, a policija je tajno pratila njegove aktivnosti. U dokumentima se navodi da je Vuković automobilom "tuareg" došao u Jungićev stan oko 18:40 časova. Nakon kratkog zadržavanja, policija je pratila Vukovića koji je oko 19 časova zaustavljen u ulici Miloša Obilića, gde su mu pronađena tri PVC paketića sa kokainom.

U dokumentima se takođe navodi da su osumnjičeni koristili kodne termine za kokain, kao što su "čista majica", "čisti veš", "kafa" i slično, kako bi zamaskirali svoje aktivnosti. Osim direktnog kontakta, komunikacija i dogovori za kupovinu kokaina odvijali su se i preko mobilnih aplikacija.

Ova afera je deo šireg istrage pod nazivom "Еskadron", koja obuhvata 20 osoba, od kojih je 16 pritvoreno, dok se dvojica nalaze u bekstvu. Za sve osumnjičene se sumnja da su počinili krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Policija je u akciji "Еskadron" zaplenila oko 900 grama kokaina, 1,1 kilogram marihuane i 17.500 evra, zajedno s drugim dokazima kao što su digitalne vage, oprema za pakovanje droge i mobilni telefoni. Ova akcija je rezultat šestomesečne pripreme i detaljne istrage, koja je rezultirala otkrićem velikog broja kupaca droge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija