• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.06.2024

16:51

Tri žene u bandi Pink Pantera! Ukrali nakit vredan više desetina miliona evra na sajmu u Holandiji! (FOTO)

telegraaf.nl

Vesti

Tri žene u bandi Pink Pantera! Ukrali nakit vredan više desetina miliona evra na sajmu u Holandiji! (FOTO)

Podeli vest

Holandski istražitelji od juna 2022. tragaju za osumnjičenom petorkom, inače bandom Pink Pantera iz Srbije, koji se sumnjiče da su na sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF izvršili milionsku oružanu pljačku, a dosadašnja istraga pokazala je da bandi imaju i tri žene!

Holandska policija objavila je na svom zvaničnom Instagram profilu da imaju nove detalje vezano za spektakularnu pljačku dijamanata na poznatom i cenjenom sajmu u TEFAF-u.

- Došlo je do pomaka u istrazi pljačke nakita vrednog na desetine miliona evra na sajmu TEFAF koja se dogodila 28. juna 2022. godine. Istražitelji su pronašli i vratili vlasnicima dva ukradena dijamanta. Istragom se došlo i do novih osumnjičenih, a u pitanju je konkretno ženska osoba za koju se sumnja da je deo kriminalne grupe i da je direktno učestvovala u pljački - navodi se na Instagram profilu holandske policije.

Foto: Foto: Polite.nl

Kamere snimile pripadnice bande

- Holandska policija je u potrazi za ovom ženom, pored četvorice muškaraca za kojima se traga. Istragom je utvrđeno da se osumnjičena banda krije u Srbiji, najverovatnije na teritoriji Niša ili Beograda. Takođe, na meti policije su i dve ženske osobe koje su vratile automobil koji su članovi Pink Pantera koristili pre oružane pljačke, ali i nakon toga.

Na Instagram profilu policije Holandije može se videti i da oni traže pomoć od građana Srbije da im se jave ukoliko prepoznaju osumnjičene na fotografijama.

- Istraga je imala velikog pomaka jer su istražitelji uspeli da lociraju dva dijamanta sa milionske ogrlice, jedan je pronađen u Izraelu, dok je drugi lociran u Hong Kongu - navode lokalni mediji i dodaju da su pored jedne žene, osumnjičene još dve pripadnice lepšeg pola i da se proverava njihova povezanost i uloga u bandi Pink Pantera.

Foto: Foto: Polite.nl

Kamere snimile pljačkaše

Naime, one su pomoću video snimaka sa nadzornih kamera primetili da su osumnjičeni Pink Panteri koristili nekolilo automobila ren-a-car agencije, a da su dve žene vratile te automobile u firmu koja je se nalazi u blizini aerodroma u Frankfurtu.

Banda pljačkaša je koristeći iznajmljene automobile marke "Kia" i "Opel Astra" napravila i saobraćajne prekršaje, pa je holandska policija utvrdila i rutu kretanja osumnjičenih pre i nakon pljačke.

- Nakon oružana pljačke Pink Panteri su bili u Belgiji, zatim u Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, a kao krajnja destinacija navodi se Srbija. Istraga je pokazala da se banda posebno zadržala u Vervieju i Liježu, koristeći lokalne motele koje su iznajmljivali isključivo onlajn - navode holandski mediji.

Inače, holandska policija nudi i nagradu od 600.000 evra za korisne informacije koje bi ih mogle dovesti od bande Pink Pantera koji su počinili nezapamćenu pljačku i to maskirani po ugledu na likove iz poznate britanske kriminalističke serije "Birmingemska banda".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija