• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2024

08:40

Danima ostavio ćerku zaključanu u kadi punoj smeća : Nastavlja se suđenje Urošu Pašajliću

printscreen

Vesti

Danima ostavio ćerku zaključanu u kadi punoj smeća : Nastavlja se suđenje Urošu Pašajliću

Podeli vest

Suđenje ocu monstrumu, Urošu Pašajliću, nastavlja se suđenje danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu nakon što su veštaci na prethodnom ročištu govorili o psihičkom stanju njegove bivše partnerke I.L. koja je i sama oštećena u ovom postupku, ali i ključni svedok.

Pašajlić je optužen da je zanemarivao i zlostavljao svoju osmogodišnju ćerku koju je zaključavao u kupatilu u stanu, a pet dana pre nego što je ona pronađena nije je nijednom obišao.

Do sada su u ovom postupku ispitani svi svedoci, a za ovo ročište sudija je naložio punomoćnici oštećenog deteta da dostavi informacije o njenim zvaničnim starateljima.

Veštak, doktorka koja je na prethodnom ročištu rekla da je duševno stanje I.L. bilo ugroženo pod uticajem Pašajlića, govorila je o tome kako je njegova bivša partnerka doživela njega, ali i njenu reakciju kad je saznala da on drži samo dete u stanu.

- I.L. je intelekualno sposobna, ali je pasivno-zavisna. Tih pet dana, koliko ju je okrivljeni držao zatvorenu, njeno duševno stanje je bilo ugroženo i nije preduzela akcije koje bi drugi preduzeli u toj situaciji, jer je želela da održi emotivni odnos sa okrivljenim - objasnila je psihološkinja.  

Foto: Foto marica pašalić

 

Prema njenim rečima, iako je Ivana imala sve potrebne načine da pozove pomoć, ona je pokušavala da održi odnos sa Pašajlićem i nije adekvatno reagovala, iako joj u većini situacija njegovo ponašanje nije odgovaralo.

- Premišljala se i onda se požalila prijateljici koja joj je dala racionalne savete i kada je došlo do pitanja deteta počela je tako i da razmišlja o tome, da spasi sebe i dete.

Na osnovu toga je I.L. iskoristila trenutak da ode iz stana u kom je Pašajlić držao i ode u policiju.

Kako je objasnila psihološkinja, I.L. je u emotivnom odnosu okrivljenog doživljavala kao dominantnu osobu i prelazila preko mnogih stvari preko kojih žene koje racionalno razmišljaju u svom odnosu ne bi prešle, i dodala da kod nje ne postoje indicija ka tome da bi izmišljala događaje, za šta ju je optuženi u više navrata okrivio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija