• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

03.06.2024

13:55

Podignuta optužnica za ubistvo muzičara iz Vlasotinca! Sin ga tukao do smrti, evo koja mu kazna preti

Informer/društvene mreže

Vesti

Podignuta optužnica za ubistvo muzičara iz Vlasotinca! Sin ga tukao do smrti, evo koja mu kazna preti

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu protiv Predraga I. (39) jer je 16. novembra prošle godine u njihovoj porodičnoj kući u Vlasotincu, ubio svog oca Slavoljuba I. (58), saznaje Informer!

"Obaveštavamo vas da je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv P.I. iz Vlasotinca zbog krivičnog dela teško ubistvo iz člana 114. tačka 10 zbog toga što je lišio života člana svoje porodice, svoga oca" navedeno je u dopisu ove pravosudne institucije.

Kada je uhapšen, Predrag se sumjičio za krivično delo nasilja u porodici za koje je propisana daleko blaža kazna.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Predrag I. uhapšen je zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Kako je dalje tada navela policija, on se sumnjičio da je zadao više udaraca pedesetosmogodišnjem ocu koji je od zadobijenih povreda preminuo.

 

Foto: Informer

Mesto zločina

 

Međutim, nakon sprovedene istrage Više javno tužilaštvo u Leskovcu je ustanovilo da su se u Predragovim radnjama stekli elementi najtežeg krivičnog dela propisanim našim Krivičnim zakonikom, teškog ubistva.

Kako stoji u ovom pravnom aktu, "zatvorom od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom kazniće se lice koje liši života člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao".

Do stravičnog nasilja u porodici došlo je u porodičnoj kući u Ulici Crni Marko u Vlasotincu gde su otac i sin živeli sami. Majka nasilnika je, kako su nam tada kazale njihove komšije, pobegla u starački dom.

- Slavoljub je bio veliki gospodin, vrhunski muzičar ali je imao muku sa sinom. Predrag je imao tumor na mozgu pa je cela mahala skupljala novac za njegovu operaciju. Kad je operisan počeo je da maltretira roditelje. Oca je tukao non-stop, stalno su mu bile modre oči od batina a sad ga je dokrajčio - pričala je nakon zločina Biljana Ilić, komšinica ove porodice. Kako je dalje navela, Predrag je bio osuđivan zbog nasilja nad ocem.

 

Foto: RINA

Ilustracija

 

- Svakog je vređao, ne samo oca i majku. Dobacivao je ženama kako je veliki švaler. To može da vam potvrdi cela mahala. Zlo jedno od čoveka. Roditelji su se borili za njega ali je majka morala da pobegne iz kuće. Da je ona bila tu, verujem da bi i nju ubio - zaključila je Biljana.

Kako su posvedočile komšije, Predrag je na dan ubistva izašao iz zatvora i odmah napao i zverski pretukao oca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija