• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

06.06.2024

14:22

Produžen pritvor kumu vođe "škaljarskog klana"! Samardžiju tražila cela Evropa "pao" na Jahorini (FOTO)

MUP Republike Srpske

Vesti

Produžen pritvor kumu vođe "škaljarskog klana"! Samardžiju tražila cela Evropa "pao" na Jahorini (FOTO)

Podeli vest

Sud BiH za tri meseca produžio je pritvor Mladenu Samardžiji (33) koji je uhapšen u decembru prošle godine u akciji ”Tokio” zbog sumnje da je rukovodio organizovanom kriminalnom grupom koja se bavila međunarodnim švercom droge.

Samardžiji su na teret stavljaju krivična dela neovlašten promet drogom, pranje novca i ometanje rada pravosuđa, a pritvor mu je produžen do 4. septembra ove godine ili nove odluke suda.

- Sud BiH je prihvatio predlog Tužilaštva BiH i donio rešenje kojim je osumnjičenom Mladenu Samardžiji produžen pritvor za naredna tri meseca - rečeno je iz suda za lokalne medije. 

Pritvor mu je inače produžen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke i uništavanjem dokaza, te straha da će ponoviti krivično delo.

Samardžija, jedan od najtraženijih begunaca Еvropske unije, uhapšen je u akciji policije Republike Srpske 11. decembra 2023. godine na Jahorini.

Foto: atvbl.rs

Specijalci ga uhapsili na Jahorini

 

On se duži vremenski period nalazio u bekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana poternica zbog umešanosti u organizovani kriminal.

Samardžija se nalazio i listi 50 najtraženijih begunaca Еvropske unije i potraživan je zbog izbegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima na teritoriji EU, BIH, Srbije i Crne Gore.

Foto: Europol

Bio na poternici Slovenije i među 50 najtraženijih kriminalca u EU

 

Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina. 

Foto: Društvene mreže

Samardžija uhapšen u društvu Tijane Tegeltije

Prilikom hapšenja Samardžije i pretresom apartmana i drugih objekata koje je koristio na Jahorini pronađeno je 3.300 evra, 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabeleškama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocena ručna sata, bankovne kartice, manja količina hašiša, a oduzeto mu je i pet automobila   

Inače, Samardžija je i 2022. godine hapšen na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih begunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo."

Takođe, Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u septembru 2022. godine u Turskoj.

Podsetimo prilikom hapšenja Samardžije uhapšena je i Tijana Tegeltija bivša supruga nekadašnjeg predsednika Viskog sudskog u tužilačkog saveta BIH.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija