• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infromer/Blic

07.06.2024

10:09

Saslušanje Alekse koji je ubio babu, oca i dedu predviđeno za danas

Informer/društvene mreže

Vesti

Saslušanje Alekse koji je ubio babu, oca i dedu predviđeno za danas

Podeli vest

Zbog ubistva oca, dede i babe Aleksi Milojeviću (22) iz Knjaževca juče određeno zadržavanje zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru koji je i obavio uviđaj planirao je da obavi saslušanje osumnjičenog tokom današnjeg dana ukoliko policija uspe da sačini krivičnu prijavu i prikupi sve potrebne priloge.

Foto: Društvene mreže

 

 

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se juče popodne u Knjaževcu kada je Aleksa Milojević (22), kako se sumnja, hicima iz lovačke puške ubio svog oca (60), babu (83) i dedu (81).

Mladić je posle trostrukog ubistva uhapšen, a policiji je navodno rekao da je ubio članove svoje porodice iz samilosti. Telo oca je pronađeno u hodniku, dok je babu i dedu ubio dok su gledali televiziju u dnevnoj sobi.

Foto: Društvene mreže

 

 

- Ubio sam ih jer nisam mogao više da brinem o njima - navodno je rekao mladić nakon što su mu stavljene lisice na ruke.

Buran razvod, Aleksa pripao ocu

- Otac mu se ranije šlogirao, a deda je bio nepokretan, dok je baba imala problema sa srcem. Inače, Aleksini roditelji su se odavno razveli, a majka je bila u lošim odnosima sa svekrom i svekrvom. Posle razvoda, Aleksa je ostao sa ocem, babom i dedom - pričaju komšije iz Knjaževca i dodaju:

- Eto, podigli su ga od kile mesa, a sada su dobili metak u glavu. Ne mogu da dođem sebi, ne mogu da poverujem šta se dogodilo, delovali su kao normalna porodica.

Jedan komšija je rekao kako je ubijena porodica delovala skladno, ali da za Aleksinu majku ne može da kaže nijednu lepu reč:

- Ona je malo na svoju ruku. Toliko ću da vam kažem, ostalo ne bih da komentarišem, ali u toku razvoda je bilo svašta.

"Zanemeli smo"

Jezivi zločin šokirao je čitav Knjaževac, a komšije iz ulice u kojoj se sve dogodilo kažu da su ih uznemirile policijske sirene i sirene ekipe Hitne pomoći.

- Bilo je strašno, odjednom su se sve ekipe sjatile u kuću Milojevića. Kada smo čuli šta se desilo zanemeli smo. Poznajemo porodicu - kažu komšije i dodaju da ne znaju šta je konkretno prethodilo trostrukom ubistvu.

Prema njihovim rečima, porodica Milojević važi za normalnu, finu, mirnu i radnu. Dodaju da su ranije imali veliku firmu za PVC stolariju, ali je ona ugašena pre nekoliko godina kada se Aleksin otac razboleo. Ubijeni baba i deda, kako kažu komšije, godinama su radili u Nemačkoj i zaradili su tamo penziju.

Foto: Informer

 

 

Baba i deda izdržavali unuka

Oni su Aleksi davali novac, izdržavali ga... - kaže komšinica.

Aleksa je nedavno bio kod doktora da uzme papire za dedu, tražio je pomoć, jer je deda bio senilan - pričaju komšije koje sede ispred prodavnice jer niko ne može da spava i da veruje šta se dogodilo.

- Ne znam što ih je ubio. Bili su imućni. Deda je počeo da oboleva, ali je uvek bio doteran i sređen. Njegov sin je zvao čoveka da dođe, da ga obrije, ošiša i sredi i eto, sin ubi i njega i dedu i babu, tuga - nastavljaju komšije.

Foto: D.K.

 

 

Ovo je otac koga je ubio sin

Aleksa je počinio krvavi pir, ubivši oca P. M. (60), a nakon zločina izgovorio je samo tri reči: "Ja ih pobi".

Komšije još uvek u šoku

Komšinica Irena Živadinović otkrila je za "Blic" jezive detalje ubistva.

- Aleksa je posle zločina izašao iz kuće i jednoj komšinici rekao: "Ja ih pobi!" Ona ga je pitala kako, a on je rekao: "Puškom". "Pa šta Aleksa, sine, to uradi?", pitala ga je ona. On je rekao: "Ne znam" i seo na ivičnjak. Onda je ona mene zaustavila i uplakana mi je rekla da je pobio porodicu - priča Irena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija