• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

13.06.2024

14:25

Potresne reči oca mladića koji je pronađen mrtav u Švajcarskoj: "Osećaj da si umro, a živ si..."

Printskirn/facebook

Vesti

Potresne reči oca mladića koji je pronađen mrtav u Švajcarskoj: "Osećaj da si umro, a živ si..."

Podeli vest

Dvadesetčetvorogodišnji mladić Kevin Kurtović pronađen je mrtav 29. oktobra prošle godine u gradu Trient u Švajcarskog nakon žurke na kojoj je bilo preko 100 kolega sa njegovog univerziteta.

Kevin je tog dana trebalo da se vrati u Lozanu, ali, umesto toga, oko 10 sati pronađen je u besvesnom stanju u potočiću ispred hotela gde se fešta održavala. Na sebi nije imao košulju, bio je bos, a u blizini je pronađen i polomljen mobilni telefon, polomljene naočare, istrgana narukvica, a obuća je bila razbacana na dve strane. Takođe, i tragovi krvi nađeni su u neposrednoj blizini.

Njegov otac skoro 8 meseci traga za istinom o smrti njegovog sina za koga sumnja da je ubijen, a da se zločin zataškava.

Moga sina koji je imao 24 godine su ubili u Švajcarskoj pre 7 meseci. Prikrivaju to, znam. Zato što tražim istinu i pravdu i meni nanose nepravdu - počeo je Safet Kurtović potresnim rečima.

Te nedelje, 29. oktobra 2023. godine, kada su sklonili zavesu i kada sam ga video mrtvoga, pao sam na kolena i pitao samo jedno Gospodara - zašto on, zašto ne ja! To što sam poneo tada i što nosim i što ću nositi do smrti ne želim da bilo ko na ovom svetu ponese, ma ko to bio... Osećaj da si umro, ali si živ... Onda laži, bespomoćnost, noći bez sna, bol, nepravde, kukavičluk ljudi... Pitanja - istakao je Safet.

Podsećamo, Kevin je nestao oko 20 ili 21 sat prethodne večeri, a pronađen je sutradan u potoku ispred hotela u kome je organizovana žurka. Uzrok smrti nije bilo moguće utvrditi navodno, kao ni vreme, budući da je bio u stanju hipotermije, a da su doktori menjali temperaturu njegovog tela.

Kako navodi naš sagovornik, brojni su propusti, kao i nelogičnosti u istrazi.

- Sumnjam da je ubijen i da pokušavaju da sve zataškaju - kazao je Safet i naveo još nekoliko spornih detalja:

Promenjena temperatura tela (verovatno da se ne bi utvrdilo tačno vreme smrti)
Nije urađena toksikološka analiza
Preliminarni obdukcioni nalaz nije mogao da utvrdi uzrok smrti
Kamere u hotelu tog dana nisu radile, policija je čekala nekoliko dana da uzme snimke
Nakon 6 meseci se po Švajcarskom zakonu brišu podaci baznih stanica, a istraga traje već 7 meseci
Kevin imao sličnu situaciju 2021. godine



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija