• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

14.06.2024

12:51

Optužen najpoznatiji kradljivac luksuznih automobila na Balkanu! Zemunac sa ekipom krio ukradenu "mečku" vrednu 200 hiljada evra

www.atvbl.com

Vesti

Optužen najpoznatiji kradljivac luksuznih automobila na Balkanu! Zemunac sa ekipom krio ukradenu "mečku" vrednu 200 hiljada evra

Podeli vest

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Milana Ćose (55) iz Zemuna, Aleksandra Marića iz Pelagićeva (47) i Tomislava Trivića (50) iz Banjaluke zbog prikrivanja luksuznog automobila ”mercedesa" vrednog više od 200 hiljda evra koji je ukraden u Zagrebu.

Ukradeni "mercedes AMG GT R Roadster” je deo serije luksuznih vozila koje je kompanija proizvela u samo 750 primeraka, a vrednost mu je procenjena, kako prenose mediji iz Republike Srpske, na 409.000 konvertibilnih maraka.

Luksuzna "mečka" ukradena je februaru prošle godine iz garaže Ž.C. u Zagrebu. 

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Ćosi, Mariću i Triviću na teret je stavljeno krivično delo prikrivanje za koje je zaprećena kazna  od jedne do 10 godina zatvora.

U optužnici se navodi da je Ćoso vozilo skrivao od 11. februara do 8. marta prošle godine, kada je i uhapšen zajedno sa saučesnicima kada su krenuli da premeste vozilo. 

- Ćoso je na neutvrđen način nabavio ”mercedes ”, vlasništvo Ž.C. iz Zagreba, iako je znao da je to vozilo sa originalnim ključem ukradeno od strane nepoznatih lica iz kuće Ž.C. u Zagrebu. Nakon toga je, u nameri izbegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora i u cilju sigurnog transporta u Laktaše na vozilo postavio nepripadajuće registarske oznake Švajcarske - navodi se u optužnici.

Foto: www.atvbl.com

Luksuzni "mercedes" ukraden iz garaže u Zagrebu

 

Vozilo je dovezao ispred svog motela "Paša” u Jakupovima kod Laktaša, a potom se dogovorio sa Trivićem da "mercedec" odvezu i sakriju u garažu kuće njegovog oca u Boškovićima kod Laktaša. Vozilo su prevezli tako što je Trivić sa ”golfom 8” kao čistač vozio ispred ukradenog "mercedesa", kojim je upravljao Milan Ćoso.

Ćoso i Marić su 8. marta sa automobilom ”BMW X3” došli po vozilo kako bi ga prevezli na drugu lokaciju. Marić je seo za volan ”rercedesa”, a Ćoso je išao ispred sa "BMW-om” kada ih je policija presrela i uhapsila.

Inače, Ćoso je i ranije dovođen u vezu sa automafijom, kao i sa paljevinom dokaza, odnosno zgrade Osnovnog suda u Banjaluci što mu nikada nije dokazano.

Interesantno je da je sada optuženi Milan Ćoso Zemunac jedno vreme bio i poslovni partner hrvatske pevačice Severine sa kojom je imao registrovanu zajedničku firmu u Češkoj, koja je ugašena pre pet godina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija