• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2024

20:42

Zašto su Kostini roditelji želeli da on savršeno puca?! Advokat Roskić: Njegovo svako zrno je pogodilo ono što je hteo!

Informer, Društvene mreže

Vesti

Zašto su Kostini roditelji želeli da on savršeno puca?! Advokat Roskić: Njegovo svako zrno je pogodilo ono što je hteo!

Podeli vest

Trećeg maja prošle godine 10 porodica zavijeno u crno kada je tada trinaestogodišnji Kosta K. ubio 9 svojih vršnjaka i pripadnika obezbeđenja škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Do sada je doneta jedna presuda u ovom slučaju, i to vlasniku streljane u kome je Vladimir Kecmanović, sa instruktorom, obučavao mladog Kostu da puca.

Kosta Kecmanović je do te mere bio precizan kada je pucao u decu da su i stručnjaci ostali nemi nakon najveće tragedije u modernoj srpskoj istoriji.

Advokat Radiša Roskić gostujući jutros na TV Pink tim povodom je postavio i logično pitanje - zašto su Kostini roditelji toliko insistirali da maloletno dete uči da puca.

Foto: Privatna arhiva

Vladimir je sina vodio u streljanu iako je dete

- Vraćamo se na suštinsko pitanje, koji je motiv da roditelji svoje dvanaestogodišnje dete do te mere savršeno obuče u rukovanju vatrenim oružjem. Mali Kosta je, složićete, pokazao vrhunsko poznavanje oružja i poznavanja situacije. Njegovo svako zrno pogodilo je ono što je gađao - kazao je jutros Roskić.

 Kosta K., učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

Foto: prinstscreen/ Vladislav Ribnikar

Ubio nevine učenike iz školske klupe i čuvara

U krvavom piru Koste K., nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece, piše Republika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija