• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

02.07.2024

14:40

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi

V.N.

Vesti

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi

Podeli vest

Stravičan masakr dogodio se pre tačno osam godina u Žitištu, kada je Siniša Zlatić u bašti kafića "Makijato" iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio 26 metaka i ubio petoro ljudi - bivšu suprugu Dijanu (30), njenog partnera Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) i ranio još 22 osobe.

Do zločina je došlo tokom "Pile festa", kada su se meštani Žitišta i okolnih naselja okupili u lokalnom kafiću. Zlatić je tamo video bivšu suprugu sa momkom, a potom se vratio kući, gde je uzeo oružje. Vrativši se u lokal, naslonio se na šank i pucao, a potom je pobegao. Ubrzo je uhapšen.

Zlatić je automatsko oružje, navodno, doneo sa ratišta. Pucao je, kako je tada rečeno, jer se nije pomirio sa rastankom od supruge Dijane. Ubijeni Mijatović bio je prijatelj njenog partnera Stevana, a drugo dvoje ubijenih samo su sezadesili na liniji vatre.

Dijanin stric Draško je tada ispričao da je Zlatić posle zločina rekao da se "ne kaje, ali ako su svi mrtvi", a potom upitao da li su mrtvi

Foto: printscreen

 

 

Zlatić je tad, navodno, kako su preneli mediji, rekao da je svoju ženu ubio jer je bio ubeđen da je bila u ljubavnoj vezi sa Stevanom Jojićem.

- Nisam mogao to da podnesem. Kad sam je video s njim u društvu, pala mi je klapna. Napustio sam kafić. Prošao sam pored nje i pogledao je, a ona se smejala s društvom. Otišao sam kući, uzeo "kalašnjikov" i dok sam išao prema kafiću, razmišljao sam kako ću ubiti nju i njega. Kad sam stigao, stao sam i viknuo: "Gotovo je, bićeš samo moja i ničija više" i ubio sam je. I nije mi žao. Onda sam njega, a onda se više ne sećam - rekao je, navodno, tada Zlatić.

U sudnici u panciru

Posle masovnog ubistva, Zlatića su savladala trojica policajaca. Oni su u svom svedočenju rekli da im je Zlatić rekao: "Ubio sam ku*vu, htela je da mi odvede dete".

Morao sam da je ubijem jer nisam mogao da živim bez nje, iako je dobro vodila računa o našem sinu, koji je sad siroče - navodno je prethodno rekao u policiji, ne pokazujući trunku kajanja i ne žaleći sve nedužne ljude koji su ubijeni ili ranjeni.

On je u sudnici zrenjaninskog suda 2017. godine bio u panciru, dok su na prozorima sudnice bili beli čaršavi. Pred sudom je iskazao kajanje i izjavio saučešće porodicama, ali i dodao da je "pucao na koga je stigao".

Osuđen je na tada maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

Maltretirao ženu i dete

Kako je ispričao Dijanin otac Sveto posle zločina, Dijana je donela odluku da se razvede jer je Zlatić maltretirao nju i njenog sina. On je ispričao da ih je jedne zime terao da napolju čiste sneg, dok ih je on sve vreme nadgledao iz tople sobe. Na letovanju ih je, kako je rekao, zaključao u sobu i otišao negde.

Dijana više nije mogla da trpi maltretiranje i podnela je zahtev za ravod braka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija