• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P.I./novosti

04.07.2024

11:07

Zoran Marjanović u sud dopratio snajku: Nastavlja se suđenje za ubistvo pevačice u Borči (FOTO)

Pavle Ivković

Vesti

Zoran Marjanović u sud dopratio snajku: Nastavlja se suđenje za ubistvo pevačice u Borči (FOTO)

Podeli vest

U nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću (46), optuženom za ubistvo supruge Jelene (33), danas bi pred Višim sudom u Beogradu trebalo da svedoči Milica, supruga njegovog rođenog brata Miloša.

Zoran je u Viši sud u Palati pravde došao u pratnji svoga advokatskog tima, ali i snajke Milice.

Ona je, inače, trebalo da svedoči na prethodnom ročištu, početkom juna, ali nije došlo zbog obaveza oko deteta. Prethodno je ispitan njen suprug Miloš Marjanović, koji je ostao pri ranije datom iskazu. On je dodatno pojasnio, odgovarajući na pitanja suda, da Zoran tog kobnog popodneva, kada ga je prvi put video posle nestanka snaje, nije bio ni mokar, ni blatnjav, niti krvav!

Foto: Foto: Pavle Ivković

 

 

Njega je, kako je ispričao u sudnici, sada optuženi Zoran pozvao i rekao mu da je Jelena nestala dok je trčala po nasipu, a zatim ga je zamolio da dođe da mu pomogne da je potraži.

- Moj brat je delovao uznemireno, ali ja posle tog našeg prvog razgovora, nisam shvatio koliko je situacija ozbiljna. Došao sam sa ocem Vladimirom, pa smo sa Zoranom i malom Janom krenuli u potragu.

Ubrzo je došao i Marjanovićev drug, policajac Boris Pucić, koji je sa njima pretraživao teren. Na pitanje tužioca da kaže vreme kada je poslednji put video zajedno supružnike, on je rekao ranije tog dana, ali nije mogao da odredi tačno vreme. Postavljeno je i pitanje da li je Marjanović tada bio mokar, blatnjav ili krvav, na šta je Miloš odgovorio da nije, jer bi, da jeste, i njegov automobil bio blatnjav i krvav, što nije bio slučaj.

 

Podsetimo, Zoran Marjanović je pušten da se brani sa slobode. Na početku novog suđenja se kao i prvi put izjasnio da nije kriv. Do sada je ispitano nekoliko svedoka, a advokati odbrane su predložili da se u sudu sasluša i Zoranova ćerka Jana, kao neposredni očevidac majčinog nestanka. Ona je svojevremeno, tokom ispitivanja u tužilaštvu, ispričala da se "mama izgubila u travi" i tvrdila da se njen otac nije odvajao od nje nijednog trenutka.

Veštaci, koji su, po nalogu tužilaštva, obavili razgovor sa devojčicom, u svom zaključku su naveli da je zrelija od svojih vršnjaka, natprosečne inteligencije, da nije sklona izmišljanju, preuveličavanju i izvrtanju stvarnosti, niti je podložna sugestijama. Tokom prvostepenog postupka, nadležni sudija je odbio da ispita Janu, ali je njen iskaz iz tužilaštva postao sastavni deo spisa.

Inače na današnjem ročištu pored Milice Marjanović trebalo bi da svedoče vaspitačica Zoranove  tada petogodišnje ćerke Lenka Đorđević, kao i Jelenina kuma Vera Vukomanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija