• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.07.2024

21:14

Dvojica Srba vodili plantaže "trave" u Španiji! Spremili za upotrebu bombe iz rata u bivšoj Jugi!

MUP Srbije

Vesti

Dvojica Srba vodili plantaže "trave" u Španiji! Spremili za upotrebu bombe iz rata u bivšoj Jugi!

Podeli vest

Nacionalna policija Španije uhapsila je 10 osoba, među kojima su i Srbi, zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je duže vreme na teritoriji te države proizvodila i prodavala marihuanu.

Glavne vođe bande, srpskog porekla, živeli su u gradovima u provinciji Barselona i Taragona, iako su u gradovima u provincijama Albasete, Teruel i Valensija imali poljoprivredna i stočna skladišta sa usevima marihuane koju su kasnije distribuirali.

U ovoj akciji agenti su zaplenili 3.300 biljaka marihuane i 85 kilograma pupoljaka pripremljenih za prodaju, kao i ručne bombe iz rata u bivšoj Jugoslaviji, oružje i municiju! 

Sedište im bilo u Kataloniji

Istraga je počela prošlog decembra, kada je otkrivena plantaža marihuane u stočnom magacinu u gradu La Đineta. Agenti su nadgledali magacin i otkrili da je nekoliko ljudi redovno ulazilo u njega, ostajali tu nekoliko sati, a zatim iznajmljenim vozilima putovali do svog mesta stanovanja u blizini Barselone.

Na ovaj način je utvrđeno da se radi o kriminalnoj grupi sa sedištem u Kataloniji, odakle su se redovno selili u skladišta sa plantažama.

Banda je bila strukturisana u nekoliko ešalona. U prvoj karici bile su vođe organizacije, dva Srbina, koji su bili posvećeni koordinaciji i kontroli aktivnosti ostalih članova.

Drugu kariku su činili jedan Španac i jedan Jermenin, koji su često posećivali poljoprivredna i stočna skladišta i obavljali poslove logistike i elektroodržavanja na plantažama.

Treća karika je okupila većinu članova organizacije, srpskog, hrvatskog i poljskog porekla, koji su živeli unutar plantaža i obavljajali poslove održavanja, uzgoja i berbe.

Tokom pretraga, agenti su otkrili sofisticirane centre za proizvodnju marihuane koji su bili opremljeni najnovijim tehnologijama za optimizaciju rasta i kvaliteta droge. Na ovaj način usevi su sakupljani svakih 90 dana.

Organizovana proizvodnja

Plantaže su bile podeljene na nekoliko oblasti - na prvoj su se gajile sadnice marihuane dok ne postanu biljke. Posle su premeštane u veće prostorije, gde su biljke rasle dok ne razviju pupoljke.

Imali su i treći prostor za čišćenje i sušenje pupoljaka marihuane. Konačno, supstanca je pakovana u vakuum kako bi mogla da se diskretnije transportuje kopnenim vozilima.

Pored pretresa u magacinima, agenti su pretresli kuće osumnjičenih u Barseloni, Mont Roig del Kampu i Salouu. Ovde su pronađene tri ručne bombe iz rata, koje su bile spremne za upotrebu i koje su dovele do toga da su ih agenti Tedaksa uklonili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija