• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.07.2024

13:40

Oglasio se deda Danke Ilić nakon saslušanja Dejana Dragijevića: "Očekivali smo ovakav scenario" (FOTO)

Društvene mreže

Vesti

Oglasio se deda Danke Ilić nakon saslušanja Dejana Dragijevića: "Očekivali smo ovakav scenario" (FOTO)

Podeli vest

"Pretpostavljali smo da će se to dogoditi", reči su Milana Ilića, dede Danke Ilić (2) iz Bora nakon što je objavljeno u medijima da je prvoosumnjičeni za ubistvo njegove unuke Dejan Dragijević, na današnjem saslušanju u potpunosti negirao da je ubio Danku uprkos tome što je na ranijem saslušanju do detalja ispričao kako je izvršio krivično delo.

Kako je u medijima objavljeno, Dragijević je danas rekao da devojčicu kobnog dana nije ni video, te da je nije uneo u automobil i zadavio. Međutim, na prvom saslušanju, on je sve to priznao i optužio brata Dalibora, koji je u međuvremenu preminuo, i oca Radoslava, da su mu pomogli da premesti telo devojčice sa deponije.

Deda Danke Ilić, Milan Ilić, oglasio se  u međuvremenu te "ništa drugo nismo ni očekivali", kao i da su sve to saveti advokata.

 

Foto: Društvene mreže

Milan Ilić

 

- Vidite, na televizijama gostuju razni stručnjaci koji svašta pričaju. Nama teško padaju ti komentari, i dalje se upire prst u porodicu. Mi ne možemo još uvek da podnesemo tužbe dok se postupak ne završi - kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, ono što su dobili od zvaničnih institucija jeste da su osumnjičeni priznali krivično delo u policiji, Dejan je zatim priznao i u tužilaštvu dok je Srđan negirao. Međutim, sada je i Dejan negirao zbog čega oni ne znaju šta će sada uslediti.

 

 

- To su sve saveti advokata - dodaje Ilić.

Kako kaže, i dalje čekaju rezultate veštačenja dokaza.

- Do sada, ono što mi znamo, stigli su rezultati oko 50 dokaza i tu nema DNK traga. Rekli su nam da ima oko 400 dokaza, čekamo da to stigne - kaže nam on.

Sve priznao, pa negirao

Podsetimo, Dragijević je u svom prvom iskazu u VJT u Zaječaru ispričao da je on bio na mestu suvozača u službenom automobilu "fiat panda", dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković.

- Priznao je da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u vozilo na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio - rekao je izvor upoznat sa slučajem ranije.

Prema našim tadašnjim nezvaničnim saznanjima, Dragijević je do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu Jankovića u celom zločinu. Međutim, on nije želeo da otkrije gde se nalazi telo devojčice.

 

 

- Rekao je da su telo odneli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije, 28. marta, te da su mu u tome pomogli otac Radoslav i brat Dalibor. Tačnu lokaciju nije otkrio - rekao je izvor.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Na današnjem saslušanju, Dragijević je negirao u potpunosti krivično delo.

Još tri meseca za prikupljanje dokaza

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još tačno tri meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50).

Ovaj rok je preostao tužiocu budući da se osumnjičeni u pritvoru nalaze već tačno tri meseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u pritvorskim predmetima je šest meseci, u suprotnom osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu.

Kako je za "Blic" je rekao Miodrag Canović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, uprkos tome što iskazi pojedinih svedoka do sada nisu pružili pomaka u istrazi, jer nisu rekli ništa novo, optužnica će biti podignuta u roku do šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada

pre 5 dana

Halo bre nadlezni dali ste razmisljali da se oni igraju sa vama i da dete ili nije uopste bilo tu - a to vam moze reci majka ili su ti zlikovci samo pokupili dete i odneli na tajnu lokaciju da bi ga kasnije prodali. Pisalo je o mnogim tragovima a sada nema nijedan DNK. Cudni su mi i roditelji - nisu se mnogo potresli ?

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija