• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

23.07.2024

15:09

Srbin "pao" u Kejptaunu sa 400 "cigli" kokaina! Vrednost zaplenjene droge je 12,6 miliona evra

mup/shutterstock

Vesti

Srbin "pao" u Kejptaunu sa 400 "cigli" kokaina! Vrednost zaplenjene droge je 12,6 miliona evra

Podeli vest

Državljanin Srbije Marko Ninić uhapšen je u Kejptaunu pošto je kod njega pronađen kokain vredan 12,6 miliona evra!

Kako prenosi portal iol.co.za, kokain je bio spakovan u 14 kesa sa po 400 "cigli" kokaina.

- Dvojica muškaraca uhapšena su posle dojave da se u luci u Stilbaiju odvijaju "sumnjive aktivnosti". Osumnjičeni su uspeli da pobegnu svojim automobilom, ali je odmah usledila potera tokom koje su uhapšeni - izjavio je portparol policije u Južnom Kejptaunu Kristofer Spis.

Policija je, kako se navodi, pronašla prikolicu zakačenu za Pajero i tokom pretresa otkrila 14 kesa u kojima je bilo 400 "cigli" kokaina u vrednosti od 12,6 miliona dolara.

 

Foto: printscreen/MUP Srbije

Kokain/Ilustracija

 

Portparol Nacionalnog tužilaštva (NPA) Erik Ntabazalila rekao je da je srpski državljanin Ninić doveden u sud zajedno sa Alenom Bušbijem iz Midranda pod optužbom za šverc droge.

- Određen im je pritvor, a na sledećem ročištu bi trebalo da se raspravlja o njihovom zahtevu da budu pušteni da se brane sa slobode uz kauciju - preneli su mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rumuni hteli da prošvercuju skoro 90 grama kokaina i 30.000 evra! Uhapšena dvojica Rumuna na "prelazu Đerdap 1"
Hronika

Rumuni hteli da prošvercuju skoro 90 grama kokaina i 30.000 evra! Uhapšena dvojica Rumuna na "prelazu Đerdap 1"

Na drumskom graničnom prelazu "Đerdap 1", prema Rumuniji, na ulazu u Republiku Srbiju, policijski službenici su u toku noći između 20. i 21. jula u putničkom vozilu marke "BMW", rumunskih tablica, u kojem su se nalazili rumunski državljani - C.L.M.A. (21) i S. R. I. (22) pronašli belu praškastu materiju nalik na opojnu drogu "kokain" bruto mase 87.88 grama.

21.07.2024

11:06

sledeća vest

Vesti

RGZ razotkriva: Kako se dezinformacijama sabotira borba protiv korupcije
Politika

RGZ razotkriva: Kako se dezinformacijama sabotira borba protiv korupcije

Republički geodetski zavod ovjavio je danas na društvenoj mreži "Iks" izdao saopštenje u kojem, kako se navodi "informiše javnost o nastavku tendencioznog i manipulativnog izveštavanja koje naručuju interesne grupe preko lista „Nova ekonomija“, podrivajući reforme i borbu protiv korupcije u sektoru upravljanja nepokretnostima.

23.07.2024

16:37

TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija