• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/republika

23.07.2024

15:55

Propevao šef Amana, pa ga pustili iz pritvora! Poznato šta je ispričao tužilaštvu

MUP Srbije

Vesti

Propevao šef Amana, pa ga pustili iz pritvora! Poznato šta je ispričao tužilaštvu

Podeli vest

Na osnovu njegove izjave pokrenuće se još postupaka sa surčinskom ekipom.

Kako saznajemo, sadašnji direktor "Aman real estate" Sari Kalil pušten je iz pritvora bez elektronskog nadzora.

On je u tužilaštvu ispričao dosta bitnih informacija, a neke će pokrenuti nove postupke protiv surčinske ekipe.

- Sari je u tužilaštvu dao mnogo vrednih informacija. Na osnovu njegove izjave pokrenuće se još postupaka sa surčinskom ekipom. On je sada pušten iz pritvora uz elektronski nadzor - kaže dobro upućen izvor u ovaj slučaj.

Napominjemo, da smo povodom ovoga kontaktirali Više tužilaštvo, međutim oni su nam rekli da nisu upućeni u ovaj slučaj, te su nas prebacili na Viši sud, koji nam od petka nije odgovorio na pitanja.

Inače, Sari Kalil je bio saslušan zajedno sa ranije uhapšenim N. P., M. V. i M. D. Takođe, saslušana su i dvojica lažnih investitora S. M. i M. N. koji se terete da su priložili fiktivni ugovor i na taj način prikrili prave investitore. Oni su negirali krivicu, ali im je Treći osnovni sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke.

Foto: Instagram

 

 

Oduzeta poslovna dokumentacija

Podsećamo da je tada Treće tužilaštvo saopštilo da su pretreseni stanovi i poslovne prostorije uhapšenih, gde je oduzeta poslovna dokumentacija. A koliko je građevinska mafija drska govori i činjenica da su na divlje gradili čak i na području koje obuhvata kompleks EXPO 2027.
- Radi se o nelegalnoj betonskoj bazi, što je takođe predmet istrage - otkriva naš izvor.

Naš izvor iz istrage tvrdio je tada i da su pojedini zaposleni u opštini Surčin bili umešani u prljave poslove s građevinskom mafijom, što su oni u odgovoru demantovali:

- Sve građevinske dozvole na teritoriji GO Surčin, koje su u nadležnosti Uprave GO Surčin, izdaju se u skladu s Zakonom o planiranju i izgradnji, odnosno s važećim urbanističkim planovima i s odgovarajućim pravnim osnovom predviđenim Zakonom.

Dodaje se da su načelnik odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalne poslove Uprave GO Surčin Dobrinka Tošić (na slici) ili neko iz tog odeljenja kog ona ovlasti jedini ovlašćeni za elektronsko potpisivanje prilikom izdavanja svih akata koje se izdaju kroz CEOP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Preko fantomskih firmi izvukli dve milijarde dinara! Na saslušanju u Višem tužilaštvu negirali krivicu
Više tužilaštvo u Beogradu

Preko fantomskih firmi izvukli dve milijarde dinara! Na saslušanju u Višem tužilaštvu negirali krivicu

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je pet osumnjičenih da su u periodu od 1. decembra 2021. godine do 31. jula 2023. godine preko fantomskih firmi izvlačili novac u iznosu od oko 2 milijarde dinara iz privrednog društva “Aman”, koji su dalje plasirali u inostranstvo, nelegalnu gradnju i kupovinu nepokretnosti u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine. Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnih dela za koja se terete.

12.07.2024

10:30

sledeća vest

Vesti

TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija