• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

24.07.2024

11:10

HOROR Kik bokser prebio oca sa bebom, pa pušten na slobodu! Advokat objašnjava zašto je sud doneo tako skandaloznu odluku!

Shutterstock/MARIOMONTE

Vesti

HOROR Kik bokser prebio oca sa bebom, pa pušten na slobodu! Advokat objašnjava zašto je sud doneo tako skandaloznu odluku!

Podeli vest

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor devetnaestogodišnjem tinejdžeru, koji je, kako se sumnja, pretukao oca sa bebom u kolicima, nakon što je izlazio sa parkinga, i na taj način mu naneo teške telesne povrede.

Zbog čega je sud doneo ovakvu odluku otkriva Nemanja Todorović, advokat.

- Danas teško da nešto može da nas iznenadi i da nas nešto začudi. O legitimnosti sudskih odluka ne bih. Da li je neka odluka legitimna ili nije to nije na nama da odlučimo, jer takvo pitanje odluke suda teško da može da bude postavljeno. Da li je legalna? Jeste, iz prostog razloga što ju je doneo organ koji na to ima pravo, koji se time bavi, odnosno sud. Zašto je sud doneo ovakvu odluku, to je nešto sasvim drugo. Kojim se razlozima vodio kada je donosio odluku, mi to ne znamo. Znamo da je tužilac predložio pritvor, znamo da je sud za prethodni postupak pritvor odbio i stavio meru zabrane prilaska komunikacije, verovatno sa oštećenim i verovatno sa svedocima koji su tu bili - rekao je Todorović i dodao:

- Verovatno je procenio da se radi o mlađem licu, pa da ne bi trebalo da ide u pritvor. Verovatno je procenio da se neće ponoviti to delo. Ali isto tako nije mogao da proceni da neće biti utjecaja na svedoke. I isto tako nije mogao da proceni da neće biti uznemiravanja javnosti. To je ono što čini sudski posao. Sud mora da izmeri između dve argumenta za i protiv i donese odluku u vezi sa konkretnom situacijom da li će biti određen pritvor ili neće. Međutim, treba znati da to što nije određen pritvor nije nikakva oslobađajuća okolnost u tom smislu da neće biti procesuiran, da neće biti kažnjen i da neće biti osuđen i verovatno izdržavati neku kaznu zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Razumna odluka razočaranih vršačkih demokrata: Njih 50 prešlo u SNS, među njima i odbornik
Politika

Razumna odluka razočaranih vršačkih demokrata: Njih 50 prešlo u SNS, među njima i odbornik

Mesni odbor Demokratske stranke u Izbištu jedini je koji su potpredsednica DS Dragana Rakić i predsednica Gradskog odbora DS Vršac dr Tatjana Vešović osnovali u poslednjih 6 godina. Sada ni njega nema. Čak 29 članova DS iz Izbišta danas se kolektivno učlanilo u Srpsku naprednu stranku. I to nije sve, jer su SNS pristupili i sada već bivše, razočarane demokrate, iz drugih naseljenih mesta, ukupno njih 50!

24.07.2024

12:41

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija