• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2024

13:40

Novi detalji ubistva brata ministra! Maloletnici ga tukli do smrti

Peđa Milosavljević/Facebook

Vesti

Novi detalji ubistva brata ministra! Maloletnici ga tukli do smrti

Podeli vest

Odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podnelo je Veću za maloletnike Višeg suda u Beogradu predlog za izricanje krivične sankcije prema dvojici maloletnih lica od 16 godina zbog krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu, izvršeno 26. maja 2024. godine na štetu Đ.M.

"Takođe, prema jednom od dvojice maloletnika istim predlogom je predloženo izircanje krivične sankcije i zbog krivičnog dela Učestvovanje u tuči u saizvršilaštvu, izvršenog 25. decembra 2023. godine" piše u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da obojici maloletnika produži pritvor.

Predlog za izricanje krivične sankcije podnet je u skladu sa Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica.

Podsetimo, dvojici maloletnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su 26. maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

 

Foto: Informer/Facebook

Ubijeni muškarac

 

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora.

Kobnog dana Đorđe Mijatović se sukobio sa maloletnim huliganima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Reč je o tinejdžerima koji su poznati po problematičnom ponašanju, a terete se da su Mijatoviću naneli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja.

On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija