• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.07.2024

19:52

"Miša Ognjanović je streljan"! Zora Dobričanin nakon šest godina o ubistvu poznatog advokata!

Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

"Miša Ognjanović je streljan"! Zora Dobričanin nakon šest godina o ubistvu poznatog advokata!

Podeli vest

Čuveni advokat Zora Dobričanin-Nikodijević oglasila se emotivnim rečima povodom godišnjice ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića.

- Da se ne zaboravi! Pre šest godina, na kućnom pragu, dok se vraćao kući sa svojim detetom, streljan je Miša Ognjanović... mnogi su ga već zaboravili, nekima sigurno odgovara i da se sve to zaboravi i da krivično gonjenje zastari, ali ono što niko ne sme da zaboravi to je sledeće - Miša je bio advokat, vrsan advokat, a pucanj u advokata je pucanj u pravosuđe i to nije samo floskula već činjenica, takođe, to je pucanj u pravnu sigurnost, pucanj u vladavinu prava - to je prvi korak u anarhiju, a to nikako ne može biti dobro ni za koga! - istakla je Dobričanin i nastavila:

Foto: Maša Bandjur

 

- Zato taj zločin mora da bude rasvetljen, dokazi da budu zakonito sačuvani, obezbeđeni, a svi koji su tom zločinu na bilo koji način dali doprinos, moraju da budu procesuirani i adekvatno sankcionisani u zakonitom sudskom postupku. Da se ne zaboravi! - napisala je ona u potresnoj poruci.

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je na jučerašnji dan pre šest godina, 28. jula 2018. godine. Njega je likvidirala nepoznata osoba koja je ispalila šest hitaca iz vatrenog oružja kod restorana "Novak" na Novom Beogradu. Sa njim nalazio se i njegov sin Petar, koji je tom prilikom ranjen.

Ognjanović se advoakturom bavio 30 godina, a među njegovim klijentima su bili Slobodan Milošević, Mirjana Marković, kao i ozloglašeni Luka Bojović. Takođe, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je bio advokat navijača Đorđa Prelića, vođe navijača Partizana, koji je osuđen za taj zločin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu
Društvo

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu

Preko dana je vruće, noću nezgodno za vožnju, na sve to i sezona godišnjih odmora zbog koje se stvaraju gužve na granicama i čeka i po nekoliko sati kako bi se ušlo u Severnu Makedoniju, pa zatim i u Grčku... - zato svi pokušavaju da izračunaju koje je najbolje vreme za polazak na more, ali i kada je najbolje krenuti kući, da ne bismo satima dangubili na granicama.

29.07.2024

19:08

TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija